Good Will Hunting

1998

9
Recensie Good Will Hunting (1998)

Will Hunting is een genie, maar moet nog ontdekken wat hij met zijn gave aanmoet, hierbij krijgt hij help van een psycholoog.

Good Will Hunting is door op 4 maart 2019 beoordeeld met een 9 / 10.

Onderhand zijn Matt Damon en Ben Affleck grote namen, maar in 1997 was dat nog anders. Good Will Hunting was een echte carrière-starter voor de twee. Daarna zijn ze tot twee van de grootste namen van Hollywood geworden, al is Good Will Hunting nog steeds de enige Oscar die Matt Damon ooit heeft gekregen.

Centraal in de film staan de performances van Robin Williams en Matt Damon die samen een mooie en geloofwaardige vriendschap neerzetten. De twee acteurs zijn erg goed op elkaar ingespeeld en Robin Williams heeft zeer verdiend de Oscar voor beste performance gewonnen.

Het script van de film is goed geschreven. Vooral Matt Damons character, Will Hunting, is erg interessant en krijgt de tijd die het nodig heeft om te ontwikkelen. De moeite die Will Hunting heeft tussen het kiezen voor zichzelf en wat anderen van hem verwachten wordt op interessante wijze weergegeven.

Good Will Hunting won terecht de Oscar voor beste screenplay. Het verhaal houd je vast en laat je niet meer los en toch is de film makkelijk om te kijken. Deze combinatie is moeilijk te vinden, maar maakt de film erg toegankelijk. Zeker een tweede kijk waard.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Good Will Hunting:

Pluspunten Good Will Hunting

Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck, Screenplay, Muziek

Minpunten Good Will Hunting

Opening credits

Nuttige recensie

2 / 3 personen vinden deze recensie van Good Will Hunting nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series