Girl

2018

7,5
Recensie Girl (2018)

De 15-jarige Lara wilt dolgraag ballerina worden. Als dat al niet een grote uitdaging is worstelt ze ook met haar lichaam, ze is namelijk een meisje geboren in het lichaam van een jongen.

Girl is door op 13 oktober 2018 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Lara (Victor Polster) is als personage niet eenvoudig te peilen. Ze kropt alles op en spreekt zich nauwelijks uit. Op iedere geïnteresseerde vraag van haar vader antwoord Lara steevast positief, terwijl iedereen aanvoelt dat het niet goed kan gaan - zoveel is wel duidelijk aan haar lichaamstaal en expressie. Een tiener in een letterlijke en figuurlijke identiteitsovergang.

‘Een tiener in een letterlijke en figuurlijke identiteitsovergang.’

Girl toont de onzekerheid en kwetsbaarheid van iemand in de meest bepalende periode van het leven; de tienerjaren. Lara voelt zich vrouw, maar haar lichaam past daar niet bij. Ze walgt ervan, wilt ervan af. En al die interesse van iedereen in haar omgeving wilt ze al helemaal niet. Ze wilt gewoon vrouw zijn.

Girl houdt de gemoederen flink bezig. De één vindt het een meesterwerk, anderen adviseren de film te boycotten. Girl betitelen als meesterwerk gaat te ver, maar de film links laten liggen zou echt zonde zijn. De claim is dat Victor Polster (Lara) geen transgender is en daardoor niet weet hoe het echt voelt. Men gaat daarmee voorbij aan het feit dat Polster een indrukwekkende acteerprestatie neerzet en je oprecht mee laat leven met Lara en haar worstelingen.

Te zien op CineMember en myLum

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Girl:

Pluspunten Girl

Band met broertje, Vaderliefde, Victor Polster, Uiting door lichaamstaal en expressie

Minpunten Girl

Opvallend abrupte scène-overgangen, Heel veel balletdansen

Nuttige recensie

4 / 5 personen vinden deze recensie van Girl nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series