Fury

2014

8
Recensie Fury (2014)

We stappen aan boord bij een tank met vijf Amerikanen die samen met de geallieerden inmiddels op Duits grondgebied zijn. Ze proberen het laatste beetje Duitsland te veroveren. Het Amerikaanse leger is helaas slechter dan het Duitse, dus moet men inventief zijn wil het de tegenstander verslaan.

Fury is door op 24 oktober 2014 beoordeeld met een 8 / 10.

Fury is een brute en heldhaftige film over de Tweede Wereldoorlog. De film laat de rauwe kant van een oorlog zien; de chaos die er heerst in het land, de vele doden die er vallen, de Duitsers die vrezen voor hun leven, en Duitsers die voor 'de lol' neergeschoten worden. Dit alles wordt in beeld gebracht bij Fury op een goede en intense manier. De regisseur van probeert te laten zien dat de soldaten klaar waren met de oorlog en boos en gefrustreerd waren.

Een schrijnend voorbeeld daarvan is, als ze een Duitse soldaat in leven laten om hem te laten smeken voor zijn leven. Waarna ze hem met wat gedoe uiteindelijk toch neerschieten. Het is natuurlijk vreselijk maar het is wel wat er gebeurde in die tijd. Dat is wat deze film realistisch maakt.

De hoofdrollen voor de vijf mannen in de tank zijn goed gecast. Vanaf het begin heb je als kijker het gevoel dat je in Fury ongeveer meeloopt naast de soldaten. Zo echt voelt het. Brad Pitt laat in deze film wederom zijn klasse als topacteur zien door de rol van luitenant fenomenaal te spelen. Fury is dus zeer zeker aan te raden om te gaan zien!

Te zien op Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Fury:

Pluspunten Fury

Brad Pitt, Rauwe beelden, Voelt als echt

Minpunten Fury

Shia LaBeouf

Over Fury

Regie

David Ayer

Cast

Brad PittShia LaBeoufLogan LermanMichael PeñaJon Bernthal

Genre

Actie

Thema

Oorlog

Taal

Engels

Duur

2:14 uur

Nuttige recensie

10 / 11 personen vinden deze recensie van Fury nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series