Frozen 2

2019

7
Recensie Frozen 2 (2019)

Een stem roept Elsa (Idina Menzel) op om een betoverend bos in te gaan samen met haar zuster Anna (Kirsten Bell), waar geheimen uit het verleden onthuld moeten worden om het Koninkrijk van Arendelle te redden.

Frozen 2 is door op 26 november 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Walt Disney Animation Studios stond voor een zware periode in de jaren 2000. Dit kwam mede door producties die verlies leden en de overschakeling van handgetekende animatie naar computeranimatie, wat in het begin zorgde voor middelmatige resultaten als Chicken Little (2005). Na het succes van Tangled (2010) en enkele jaren later Frozen (2013) spreken sommige over de opkomst van een tweede Disney Renaissance periode. De sprookjes, heerlijke liedjes waar Disney om bekend staat en hun aanstekelijke magie lijken te zijn teruggekeerd.

‘Frozen 2 kenmerkt zich door kippenvel liedjes die inhoudelijk het plot vooruit brengen.’

Frozen 2 zet deze uitspraak voort. Dit is het Disney gevoel van vroeger, waar ze zo groots mee zijn geworden. Verbluffende animatie, liedjes die je kippenvel bezorgen en inhoudelijk het plot vooruit brengen, zoals het hoort. Wat wel opvalt is dat de makers een voorkeur lijken te hebben voor Elsa en haar magische krachten. Het verhaal is duidelijk voor haar bestemd, met ruimte voor de zusterlijke band met Anna. De andere personages hebben weinig om armen en moeten geforceerd mee op reis vanwege het succes van de originele film, waardoor hun aanwezigheid nogal overbodig aanvoelt.

Frozen & Frozen 2 bevatten beide elementen die de ene film beter doet dan de ander. Dit tweede deel weet daarom niet zijn voorganger te overtreffen, maar evenaart hem wel in bepaalde elementen, zoals de muziek. De Disney animatiefilms hebben doorgaans prima vervolgen, zo ook Frozen 2, echter is het plezierig om weer uit te kunnen kijken naar een origineel project, het aankomende Raya and the Last Dragon (2021).

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Frozen 2:

Pluspunten Frozen 2

Prachtige animatie, Stemmencast doet wederom geweldig werk, Klassieke Disney-musical gevoel, Pakkende liedjes die in je hoofd blijven hangen, Liedjes worden visueel mooi in beeld gebracht, Band tussen Else en Anna, Interessant plot met betrekking tot Elsa

Minpunten Frozen 2

Soms wat kinderachtige humor, Niet alle personages hebben een doel in dit verhaal, Subplot met Kristoff was overbodig, Niet zo gestroomlijnd als het origineel

Nuttige recensie

25 / 27 personen vinden deze recensie van Frozen 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series