Free Guy (2021)

Recensie Free Guy (2021)

Free Guy recensie

Door Rick Schuttinga op
Guy ontdekt dat hij eigenlijk een figurant is in een open-world videogame. Hij besluit de held van zijn eigen verhaal te worden.

Het uitgangspunt is creatief en origineel: wat als Non-Playable Characters (NPC's) in een game hun eigen leven krijgen, eigen keuzes maken; gaan leven. In Free Guy draait het ook om de echte wereld buiten de game. En juist de connectie tussen beide is sterk, iets wat in de ontknoping tot een treffend romantisch einde komt.

In de game wordt je getrakteerd op harde actie. Een maffe omgeving waarin alles mogelijk is. Alles overhoop schieten, mensen overvallen, met tanks door de stad denderen. Zonder dat de stad écht kapot gaat en zonder gewonden.

Free Guy zou niet werken zonder Ryan Reynolds. Hij speelt zijn bekende rol, maar het werkt heel goed. Guy is niet serieus, naïef en speels.
Gamedesigner Antwan (Taika Waititi) kun je makkelijk wegzetten als irritant en overdreven, maar dat past juist bij zijn functie als CEO. Afgedreven van het menselijke, egoïstisch en wereldvreemd; een eikel.

Zoals mijn collega Kurt zegt over Jungle Cruise (2021): je kijkt film om je te amuseren. En wat brengt Free Guy een hoop plezier! Channing Tatum heeft aan het begin een kleine cameo, maar halverwege komt hij terug voor een hilarische scène. Dude is grappig; een personage - nog in de conceptfase - met oneliners om te gieren. En in het eindgevecht zitten verwijzingen naar andere films. Normaal geen fan van, maar hier passen ze perfect. Free Guy is af en toe flauw, maar als dat je humor is ga je je kostelijk vermaken!

Cast: Ryan Reynolds Taika Waititi Jodie Comer Joe Keery
Regie: Shawn Levy
Genre: Komedie Actie Fantasie
Speelduur: 1:54 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Free Guy:

Pluspunten

Verhaal, Connectie gamewereld en echte wereld, Actie, Humor, Dude, Ryan Reynolds

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Free Guy met een 8 / 10.

8

Free Guy is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,2 / 10.

Nuttige recensie

4 / 6 personen vinden deze recensie van Free Guy nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Free Guy
Relevante films binnen het genre Komedie
8
Recensie Druk (2021)
4
Recensie Space Jam: A New Legacy (2021)
7,5
Recensie Mijn Vader is een Saucisse (2021)
5
Recensie Mandibules (2021)
5
Recensie Tom & Jerry (2021)
8
Recensie The Mitchells vs the Machines  (2021)