Familieweekend

2016

3,5
Recensie Familieweekend (2016)

Rijke weduwnaar Pieter Severijn nodigt zijn kinderen uit op het landgoed voor een familieweekend. Hij heeft een aankondiging en zijn kinderen hopen op de verdeling van zijn erfenis.

Familieweekend is door op 19 februari 2016 beoordeeld met een 3,5 / 10.

Een film moet je niet alleen op haar trailer beoordelen, dus met een objectieve blik gaan zitten voor Familieweekend. Het liefdesverhaal van een welvarende man op leeftijd en een jonge griet. Diverse mogelijkheden voor een grappige ontknoping, zou je zeggen. Alleen is het gekozen slot weinig verrassend - en wellicht de minste van alles mogelijke opties.

‘Het is zo makkelijk om een film ongefundeerd te betitelen als slecht.’

Over het geheel genomen worden redelijke prestaties neergezet. Maar met kop en schouders steken Jennifer Hoffman en Wesley van Gaalen boven de rest uit. En dat is niet positief.
Hoffman speelt bruid Bonnie. Een aso met Rotterdams accent - want dat hoort erbij? Meer een zeer ongelukkige toevoeging om klassenverschil tussen adel en arbeid te benadrukken.
En dan de gruwelijk slechte Van Gaalen. Een acteur die uitstekend laat zien niets anders te kunnen spelen dan een New Kid.

Het is zo makkelijk om een film ongefundeerd te betitelen als slecht. Want wanneer is een film slecht? Wanneer verhaal niet verfilmd had mogen worden? Wanneer de grappen in een komedie te slecht voor woorden zijn? Of te veel irritante en irrelevante personageverdiepingen? Of en combinatie van eerdergenoemde, zoals bij Familieweekend.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Familieweekend:

Pluspunten Familieweekend

-

Minpunten Familieweekend

Verhaal, Ontknoping, Jennifer Hoffman, Wesley van Gaalen, Grappen

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Familieweekend nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies