Emma (2020)

Recensie Emma (2020)

Emma recensie

Door Tom Mulder op
De populaire rijkeluisdochter Emma (Anya Taylor-Joy) probeert op haar manier het liefdesleven van de mensen om haar heen op te krikken.

De verhalen van Jane Austen zijn al zó vaak en in verschillende vormen op het witte doek verschenen dat filmmakers goed moeten zoeken naar nieuwe interpretaties van haar werk. Dat is wat mij betreft met Emma. - de punt is opzettelijk - goed gelukt. De titel op deze manier neerpennen is al een uiting van eigenzinnigheid dat zich verder uit in de personages. 


Zo is Emma een licht arrogant en koppige vrouw die zich wil mengen in de persoonlijke relaties van haar omgeving - omdat zij het allemaal beter lijkt te weten. Haar omgeving loopt met haar weg en ziet niet in wat haar bedoelingen zijn. Behalve edelman George Knightley (Johnny Flynn), de enige tegenpool die Emma in de weg zit. 

Voor een film die eigenlijk te lang duurt voor wat er verhaaltechnisch gebeurt, is Emma. een grappige film die regelmatig uitschiet en je vermaakt houdt. Mooi om te zien zijn de heel subtiele grappen die haaks staan op de luchtige komedie, vooral gebracht door Bill Nighy die overal waar hij speelt te gek is. Die subtiliteit is bijna tastbaar in die twee uur waarin heel veel personages elkaar dingen verwijten en hun gevoelens proberen te uiten.

Emma. is leuk wanneer je zin hebt in een licht verhaal in een historische setting. De cast is top en grappig, ideaal voor het materiaal waarmee zij mogen werken. Zo'n film die niet boven zichzelf uit zal stijgen maar goed is voor wat het is.

Cast: Anya Taylor-Joy Johnny Flynn Bill Nighy Miranda Hart
Josh O'Connor Mia Goth Callum Turner Rupert Graves
Regie: Autumn de Wilde
Genre: Romantiek Drama Historisch
Speelduur: 2:05 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Emma:

Pluspunten

Cast, Vooral Bill Nighy, Subtiele humor

Minpunten

Langdurig, Te luchtig

Beoordeling

Tom Mulder beoordeelt Emma met een 7,5 / 10.

7,5

Emma is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

1 / 2 personen vinden deze recensie van Emma nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Emma
Relevante films binnen het genre Romantiek
6
Recensie Rebecca (2020)
8
Recensie The Haunting of Bly Manor (2020)
6
Recensie The Kissing Booth 2 (2020)
6,5
Recensie Gli Anni Più Belli (2020)
7,5
Recensie Little Women (2020)
7,5
Recensie Last Christmas (2019)