Elle

2016

7
Recensie Elle (2016)

Michèle is een sterke, onafhankelijke zakenvrouw van middelbare leeftijd. Wanneer zij in haar eigen huis wordt aangevallen en verkracht, gaat ze zelf op zoek naar de dader.

Elle is door op 3 juni 2016 beoordeeld met een 7 / 10.

Waar een verhaal over een verkrachte vrouw die zelf het heft in hand neemt vaak uitloopt op een wraakscenario is dit hier niet het geval. Michèle wil door met haar leven, wat te begrijpen is. Minder makkelijk om mee te identificeren zijn de keuzes die zij hierin maakt; pervers, ongemakkelijk, controversieel en frustrerend.

Michèle is alleenstaand en deinst niet terug van losse seksuele contacten. Elke man die zijn ontmoet is een potentiële bedpartner en de seksuele spanning is altijd aanwezig, ook na haar verkrachting. En hier begint de spanning ongemakkelijk te worden; elke man is een potentiële partner en tegelijkertijd de mogelijke dader. De grens tussen de lusten en het gevaar vervaagt en dit voorspelt onheil.

Michèles voor velen onlogische keuzes in dit spanningsveld maakt het een stuk moeilijker om betrokken bij haar en de film te blijven. De film stoot zo nu en dan haar kijkers af en zoekt te vaak de herhaling. De spanningsboog is hierdoor niet optimaal. Dit maakt het een technische mooie film met een prachtige rol van Isabelle Huppert, maar het controversiële onderwerp houdt de kijker niet aldoor in zijn greep.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Elle:

Pluspunten Elle

Isabelle Huppert, Gedurfd, Visueel mooi

Minpunten Elle

Spanningsboog, Moeilijk identificeren, Overdramatiseren?

Nuttige recensie

7 / 8 personen vinden deze recensie van Elle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers