Elle

2016

8,5
Recensie Elle (2016)

Michèle Leblanc (Isabelle Huppert) is zowel zakelijk als in haar privéleven emotioneel gezien ijskoud. Dus als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man gaat ze zelf op onderzoek uit.

Elle is door op 17 juni 2016 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Elle is zo'n film die te bizar is voor woorden, maar toch geen moment ongeloofwaardig wordt of de grens overgaat. Natuurlijk, als normaal denkend mens is het lastig voor te stellen, maar verplaatsend in Michèle snap je haar denkwijze en beweegredenen wel. En dat is een dikke pluim voor de filmmakers. De opbouw van het verhaal en de karakterontwikkelingen zijn ijzersterk.

Wat er onder andere voor zorgt dat Michèle een geloofwaardig personage blijft is haar familie. Het welbekende spreekwoord de appel valt niet ver van de boom is hier absoluut van toepassing. Je ziet de vader van Michèle in haarzelf terug, en ook haar zoon is geen spat anders.

‘Maar dan komt er bovenop het bizarre verhaal weer een bizarre plotwending.’

Tegen het eind lijkt Elle te rekken richting geen eind. Maar dan komt er bovenop het bizarre verhaal weer een bizarre plotwending - nog steeds binnen alle geloofwaardige grenzen.
Bij de aftiteling moet je alleen maar glimlachen. Om het gesprek tussen de vriendinnen, maar vooral hoe alles zich ontvouwt en hoe het geheel tot een einde komt.

Elle is fantastisch goede thriller cinema. Eén die grenzen opzoekt, er langs schraapt, maar volledig geloofwaardig blijft - mits je je kunt verplaatsen in hoofdpersonage Michèle.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Elle:

Pluspunten Elle

Geloofwaardig, Familie, Isabelle Huppert, Plotwendingen, Grappig, Bizar, Opbouw, Karakterontwikkeling

Minpunten Elle

-

Nuttige recensie

11 / 13 personen vinden deze recensie van Elle nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers