El Camino: A Breaking Bad Movie

2019

7,5
Recensie El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

Wat is er gebeurd met Jesse Pinkman (Aaron Paul) na de finale van Breaking Bad? Deze Netflix-film onthult het laatste hoofdstuk voor Jesse's personage.

El Camino: A Breaking Bad Movie is door op 12 oktober 2019 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Breaking Bad (2008 - 2013) heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd en mag zich vestigen tussen de top als het aankomt op kwalitatieve tv-series. Een serie afronden is geen gemakkelijke taak, zoals we dit jaar nog zagen met de controversiële Game of Thrones finale.

Gelukkig wist Breaking Bad het verhaal van Walter White (Bryan Cranston) perfect af te ronden. Het enige wat aan deze finale ontbrak was de lotsbestemming van Jesse Pinkman. Vince Gilligan, de schrijver/bedenker van de serie, was het blijkbaar met deze conclusie eens. Jesse verdient een mooie afsluiting voor zijn tragische overlevingsverhaal en krijgt dit in de vorm van deze Netflix-film: El Camino.

‘El Camino is een twee-uur durende epiloog dat op passende wijze het verhaal van Jesse Pinkman afsluit.’

Gilligan regisseert de film zelf en stort de kijker meteen terug in de grimmige ondergrondse wereld van de misdaad. El Camino gaat meteen verder na de finale van de serie en gebruikt terugblikken om gaten in te vullen vanuit Jesse's perspectief. Op deze manier besteden we meer tijd met een gebroken Jesse, wederom zo grauw en ingetogen gespeeld door Aaron Paul.

De film laat ook andere bekende gezichten uit de serie terugkomen om nog één laatste keer afscheid te nemen van Jesse of een helpende hand uit te lenen. Deze kleinere details maken El Camino een twee-uur durende epiloog dat niet alleen op passende wijze het verhaal van Jesse Pinkman afsluit, maar tegelijkertijd ook de nalatenschap van Breaking Bad doet complimenteren.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van El Camino: A Breaking Bad Movie:

Pluspunten El Camino: A Breaking Bad Movie

Regie van Vince Gilligan, Sterk acteerwerk van Aaron Paul, Terugkeer van bekende gezichten, Terugblikken die gaten invullen vanuit Jesse's perspectief, Dezelfde grimmige sfeer als in de serie, Mooie epilogue voor Jesse Pinkman

Minpunten El Camino: A Breaking Bad Movie

Haalt niet hetzelfde hoge niveau uit de serie, Echt noodzakelijk was de film niet

Over El Camino: A Breaking Bad Movie

Regie

Vince Gilligan

Cast

Aaron PaulCharles BakerMatt JonesJonathan Banks

Genre

ActieDrama

Thema

MisdaadDrugs

Taal

Engels

Duur

2:02 uur

Nuttige recensie

11 / 17 personen vinden deze recensie van El Camino: A Breaking Bad Movie nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series