Dumbo [2019] (2019)

Recensie Dumbo [2019] (2019)

Dumbo [2019] recensie

Door Liselotte Gertenbach op
Wanneer in een circus een wel heel bijzondere baby olifant (Dumbo) geboren wordt, wil zakenman Vandevere (Michael Keaton) het circus overnemen om Dumbo te gebruiken voor een nieuwe act.

Na de Disney remakes van een aantal prinsessenfilms besluit de studio om ook andere klassiekers opnieuw te verfilmen. De originele Dumbo uit 1941 duurt iets meer dan een uur, wat betekent dat voor deze versie, die bijna 2 uur duurt, er voor bijna een uur aan extra materiaal bedacht en verfilmd is.

Het probleem van veel remakes is het gebrek aan originaliteit: het letterlijk overnemen van shots en er weinig aan veranderen. Dumbo heeft niet zozeer dat probleem: het verhaal is aanzienlijk anders, wat niet gek is sinds het ongeveer twee keer zo lang duurt. Tim Burton, bekend van zijn excentrieke films, maakt van Dumbo een nogal onnodig ingewikkeld verhaal. Dumbo zelf heeft meer een bijrol in de film, wat enorm spijtig is, zeker gezien de scènes met Dumbo die wél heel goed werken. De mensen die met Dumbo te maken hebben zijn lang niet allemaal interessant. Het is, zoals we gewend zijn van Burton, wel een prachtig weergegeven film met indrukwekkende sets en goede computer gegenereerde effecten.

Deze versie van Dumbo vertelt een nogal onnodig verhaal waar Dumbo een teleurstellende rol in heeft, maar die er wel indrukwekkend uitziet.

Cast: Colin Farrell Eva Green Danny DeVito Michael Keaton
Alan Arkin Nico Parker Finley Hobbins
Regie: Tim Burton
Genre: Fantasie
Speelduur: 2:10 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dumbo [2019]:

Pluspunten

Indrukwekkende effecten en decors, Danny deVito als circusdirecteur, De scènes mét Dumbo zijn goed, Dumbo ziet er overtuigend en schattig uit

Minpunten

Onnodig verhaal, Dumbo zit er te weinig in, Mensen rondom Dumbo zijn oninteressant, Acteerwerk is soms nogal plat of juist overdreven

Beoordeling

Liselotte Gertenbach beoordeelt Dumbo [2019] met een 6 / 10.

6

Dumbo [2019] is door 5 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,4 / 10.

Nuttige recensie

3 / 5 personen vinden deze recensie van Dumbo [2019] nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Dumbo [2019]
Relevante films binnen het genre Fantasie
9,5
Recensie Petite Maman (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8,3
Recensie The Green Knight (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
7,5
Recensie The Suicide Squad (2021)
7,3
Recensie Jungle Cruise (2021)