Dragon Ball Super: Broly

2019

7,5
Recensie Dragon Ball Super: Broly (2019)

Goku (Sean Schemmel) & Vegeta (Christopher Sabat) ontdekken een nieuwe Saiyan met connecties naar hun verleden, genaamd Broly (Vic Mignogna).

Dragon Ball Super: Broly is door op 25 januari 2019 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Na zeventien jaar maakte de Dragon Ball franchise zijn terugkeer met Battle of Gods (2013). Deze film bleek zo succesvol, dat er een nieuwe animeserie ontstond: Dragon Ball Super (2015 - 2018). Nu is hier het vervolg op de serie dat het iconische Broly personage eindelijk canon maakt in de officiële tijdlijn.

‘Deze herinterpretatie van Broly maakt hem sympathiek, wat ervoor zorgt dat je achter hem staat wanneer de bombastische gevechten beginnen.’

Fans van de franchise worden getrakteerd op een fantastische prologue dat in de historie duikt van Broly, zijn vader Paragus, en de destructie van Planeet Vegeta aan de handen van Frieza. Waarnaar Broly eerder een eendimensionaal personage was, wordt hier aandacht besteed aan zijn tragische achtergrond. Een zachte jongeman die dankzij manipulatie en mishandeling van zijn vader wordt gebruikt als vechtmachine. Deze herinterpretatie van Broly maakt hem sympathiek, wat ervoor zorgt dat je achter hem staat wanneer de bombastische gevechten beginnen.

Wanneer Broly zijn temperament verliest staat hij oog in oog met Goku & Vegeta. De gevechten die volgen zijn spectaculair geanimeerd en bevatten zowel krankzinnige als hilarische momenten. Dragon Ball Super: Broly bevat alle elementen dat de franchise zo geliefd maakt en opent de deur voor een hoopvolle toekomst.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Dragon Ball Super: Broly:

Pluspunten Dragon Ball Super: Broly

Prologue dat de historie uitdiept, Sympathieke aanpak van Broly, Fantastische handgetekende animatie, Spectaculaire gevechten, Bijrol van Frieza, Humor, Onverwachte ontknoping, Momenten van fanservice

Minpunten Dragon Ball Super: Broly

Mix van handgetekende animatie en CGI valt op in bepaalde scènes

Nuttige recensie

21 / 22 personen vinden deze recensie van Dragon Ball Super: Broly nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series