Diego Maradona

2019

7
Recensie Diego Maradona (2019)

Samengesteld uit meer dan 500 uur aan archiefmateriaal is Diego Maradona een uniek document over de succesvolle jaren van de grillige voetballer bij SCC Napoli en Argentinië.

Diego Maradona is door op 9 augustus 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

De voetbalkwaliteiten van Diego Armando Maradona zullen zelden ter discussie hebben staan. Op techniek en inzet maakt de Argentijnse aanvaller furore bij SCC Napoli en zal hij mede door een omstreden handsbal het WK winnen met het Argentijnse elftal.

Diego Maradona is samengesteld uit uniek archiefmateriaal waarbij de motieven van de grillige voetballer uit diens leven uitgelegd worden aan de hand van persoonlijke gebeurtenissen. Wat filmmaker Asif Kapadia slim doet is dat hij zonder voice-over de kijker zijn eigen beeld laat vormen. De voetballer wordt al sinds zijn actieve loopbaan achtervolgd door randzaken die de beeldvorming rondom zijn persoon sterk hebben beïnvloed.

In Diego Maradona zien we hoe de voetballer op jonge leeftijd de verantwoordelijkheid krijgt en neemt. Daarnaast geeft de film het een inkijk over de immense druk vanuit de gemeenschap uit Napels. Ten tijden dat Maradona zijn intrede doet bij SCC Napoli is de Italiaanse stad mogelijk de armste in Europa en is de relatie tot de Camorra snel gelegd.

Diego Maradona is een zorgvuldig samengesteld document die een nieuw licht doet schijnen op de Italiaanse jaren van de legendarische voetballer.

Te zien op HBO Max, Pathé Thuis, CineMember en myLum

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Diego Maradona:

Pluspunten Diego Maradona

Schitterend beeldmateriaal

Minpunten Diego Maradona

Tempo en lengte

Over Diego Maradona

Regie

Asif Kapadia

Cast

Diego Maradona

Genre

Drama

Thema

Sport

Taal

BuitenlandsEngels

Duur

2:10 uur

Nuttige recensie

9 / 14 personen vinden deze recensie van Diego Maradona nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series