Den Skyldige (2018)

Recensie Den Skyldige (2018)

Den Skyldige recensie

Door Jordy Gomes op
Agent Asger Holm (Jakob Cedergren) beantwoordt een noodoproep van een hysterische vrouw. Lukt het de agent om de vrouw telefonisch uit de problemen te helpen?

Entertainment uit Denemarken wordt ook in ons kikkerlandje steeds populairder. Zo zijn er genoeg series te vinden op Netflix en op het filmgebied scoort het land ook goed. Dit bewijst de sterke drama Den Skyldige (The Guilty in het Engels). 


Den Skyldige speelt zich af op één locatie. Het enige wat de kijker te zien krijgt is agent Asger Holm die zijn telefoon beantwoord achter een computerscherm. Klinkt saai en eentonig, maar na een korte introductie wordt de spanning flink opgevoerd. De hysterische vrouw aan de telefoon zit met een groot probleem en het begint steeds meer aan agent Holm te knagen. We horen de gesprekken en gebeurtenissen plaatsvinden, maar zien ze niet gebeuren. Op deze manier probeert de film je fantasie aan het werk te zetten. Je visualiseert de situatie in je hoofd, alsof je een goed boek aan het lezen bent. 

De film bouwt zorgvuldig spanning op en verrast ook nog eens met een aantal onverwachte wendingen. Den Skyldige mag zich vestigen naast het recente Locke (2013) als een film die sterk in elkaar zit en goed gebruik weet te maken van een enkele locatie. Een telefoongesprek dat je niet wil weigeren.

Cast: Jakob Cedergren Jessica Dinnage Johan Olsen
Regie: Gustav Möller
Genre: Thriller Drama
Speelduur: 1:25 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Den Skyldige:

Pluspunten

Fascinerend concept, Gebruik van één locatie, Onwijs sterk acteerwerk van Jakob Cedergren, Realistische sounddesign, Laat alles aan je verbeelding over, Onverwachte wendingen

Minpunten

Soms een dipje, Humor komt niet altijd aan

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Den Skyldige met een 7,5 / 10.

7,5

Den Skyldige is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

15 / 15 personen vinden deze recensie van Den Skyldige nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Den Skyldige
Relevante films binnen het genre Thriller
6,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)