Deadpool 2 (2018)

Recensie Deadpool 2 (2018)

Deadpool 2 recensie

Door Jordy Gomes op
Deadpool (Ryan Reynolds) neemt mutant Russel (Julian Dennison) in bescherming wanneer Cable (Josh Brolin) het op de jongen gemunt heeft.

Na het succes van Deadpool (2016) lagen de verwachtingen voor het vervolg redelijk hoog. Was het mogelijk om nog een keer een topper af te leveren? Deadpool 2 mag dan niet het eerste deel voorbijschieten, maar de film evenaart zijn voorganger wel.


Deadpool 2 zit wederom boordevol verwijzingen naar het superhelden genre, hilarische grappen en bloederige actiescènes. In dit vervolg zien we de introductie van nieuwe personages als Cable (Josh Brolin), Domino (Zazie Beets) en Russel (Julian Dennison). Laatstgenoemde speelt een belangrijke rol en geeft de film ook een emotionele kant. Hiernaast zijn enkele hoogtepunten uit de film: Domino en haar unieke krachten en de interacties tussen de serieuze Cable en stuiterende Deadpool.

Deze tweede Deadpool film is niet zo gestroomlijnd als het origineel, waardoor het verhaal soms wat rommelig kan overkomen. Ook zijn er een aantal grappen die de plank misslaan, maar dit was ook het geval bij het eerste deel. Ondanks deze minpunten weet Deadpool 2 spectaculaire actie, humor en een aantal dramatische momenten voor te schotelen. Een avontuur om simpelweg van te genieten. Laat die X-Force film maar komen!

Cast: Ryan Reynolds Josh Brolin Zazie Beetz
Regie: David Leitch
Genre: Actie
Speelduur: 2:00 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Deadpool 2:

Pluspunten

Ryan Reynolds nog steeds perfect als Deadpool, Josh Brolin als Cable, Zazie Beets als Domino, Grappige verwijzingen naar het superhelden genre, Openingsnummer van Céline Dion, Hilarische scènes na de aftiteling, Soundtrack van Tyler Bates

Minpunten

Soms wat rommelig, Hier en daar een grap teveel

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Deadpool 2 met een 7,5 / 10.

7,5

Deadpool 2 is door 5 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,8 / 10.

Nuttige recensie

20 / 25 personen vinden deze recensie van Deadpool 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Deadpool 2
Relevante films binnen het genre Actie
10
Recensie Arcane - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie De Slag om de Schelde (2020)
8,5
Recensie The Harder They Fall (2021)
7
Recensie Eternals (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)