Cherry

2021

5
Recensie Cherry (2021)

Kort nadat Cherry (Tom Holland) verliefd wordt op Emily (Ciara Bravo) besluit hij om in het leger te gaan. Hier houdt hij nare herinneringen aan over en hij belandt, na zijn terugkomst, in de wereld van drugs en criminaliteit.

Cherry is door op 31 maart 2021 beoordeeld met een 5 / 10.

Regisseurs duo Joe en Anthony Russo waren verantwoordelijk voor Marvel's grootste superhelden films - Avengers: Infinity War (2018) & Avengers: Endgame (2019). Hierna hebben ze begrijpelijk een pauze genomen van al het superhelden spektakel om zich te focussen op een karakter-drama met Tom Holland (bekend van zijn rol als Spider-Man) in de hoofdrol. Cherry (2021) is exclusief opgekocht en te zien via Apple TV+.


Het is duidelijk dat de Russo broers alle vrijheid kregen tijdens het maken van de film, aangezien ze (visueel) flink aan het experimenteren zijn. Denk aan shots die express wazig zijn gemaakt op de achtergrond om zo een soort 'dromerig' gevoel over te brengen, grote teksten op het scherm tijdens de trainingsmontage in het leger (tevens als een kleiner beeldformaat), spelen met hoofdstukken, de chronologische volgorde van het verhaal én het gebruik van kleur (aangezien ons hoofdpersonage kleurenblind is). Ik respecteer deze experimentele aanpak en het uitproberen van verschillende elementen, maar niet alles komt samen tot een mooi geheel. Het kan aanvoelen alsof er visueel veel gebeurt om zo het dunne verhaal een beetje te verhullen.

Cherry gaat namelijk over het leven van ons titelpersonage, maar deze bevat niet echt een spannend verhaal om   
tweeënhalf uur je aandacht bij vast te houden. We zien hoe hij verliefd wordt, het leger ingaat en een drugsverslaafde criminelen leven gaat leiden. Allemaal onderwerpen die met de juiste balans interessant gemaakt konden worden, maar er mist samenhang en een persoonlijke connectie met ons hoofdpersonage (ondanks goed acteerwerk van Tom Holland). Hiernaast neemt de film zichzelf ontzettend serieus en dankzij het acteerwerk van sommige bijpersonen kan dit uitlopen tot onbedoelde lachwekkende momenten.

Uiteindelijk is Cherry (2021) een film die precies in het midden komt voor mij. Potentie is duidelijk zichtbaar, maar onnodige opvulling en een gebrek aan focus maakt dit op momenten een saaie en afstandelijke kijkervaring. Hopelijk doet het volgende project van de Russo broers, genaamd The Gray Man (de duurste Netflix Original tot nu toe), er een schepje bovenop.

Te zien op Apple TV+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Cherry:

Pluspunten Cherry

Goed acteerwerk van Tom Holland, Gedeelte in de oorlog is wel interessant en bevat aangrijpende beelden, Ziet er over het algemeen goed uit, Experimentele aanpak van de Russo Broers,

Minpunten Cherry

Ciara Bravo is miscast, Gebrek aan een verhaal, Gebeurt visueel een hoop om het dunne verhaal te verhullen, Onbedoelde lachwekkende momenten omdat de film zichzelf te serieus neemt

Nuttige recensie

21 / 22 personen vinden deze recensie van Cherry nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series