Chaos Walking

2021

5
Recensie Chaos Walking (2021)

In de verre toekomst op de Planeet New World kunnen mannen elkaars gedachtes horen en soms zelfs zien d.m.v. 'noise', hierdoor blijven geheimen niet veilig. Wanneer een vrouw op de planeet neerstort, genaamd Viola (Daisy Ridley), is het aan Todd (Tom Holland) om haar te beschermen.

Chaos Walking is door op 25 juni 2021 beoordeeld met een 5 / 10.

Dit is een nieuwe sciencefiction-film van de regisseur achter het geweldige Edge of Tomorrow (2014) en met goede spelers in de hoofdrollen, zie Tom Holland, Daisy Ridley & Mads Mikkelsen. Het concept is ook interessant te noemen - een wereld waarin elke gedachten in je hoofd gehoord én gezien kan worden door je medemens. Hierdoor is je privacy volledig afgenomen en moet je goed oppassen met wat je denkt. Er is genoeg om nieuwsgierig naar te zijn, maar helaas is Chaos Walking niks meer dan een clichématig verhaal in een ietwat nieuw jasje.

‘Je weet wat ze zeggen: haastige spoed is zelden goed.’

De film is gebaseerd op een trilogie aan boeken en raast als een malle door de gebeurtenissen heen. Blijkbaar worden er van elk boek plotelementen gepakt, waardoor de essentie en uitgediepte conflicten in de boeken hier weinig tijd krijgen om zich op natuurlijke wijze te ontwikkelen. Ondanks dit interessante concept bestaat het hoofdverhaal voornamelijk uit een meisje beschermen en van punt A naar punt B vervoeren. Chaos Walking heeft zo weinig om armen en nog minder te zeggen dat het enige wat de film in zijn voordeel had, het concept, compleet naar de achtergrond vervaagd en je met een ondermaatste 'actie' film achterblijft, zucht.

Oprecht een beetje teleurstellend, aangezien de film met vlagen een sprankje potentie toont. Ook de acteurs doen duidelijk hun best en visueel gezien ziet Chaos Walking er gelikt genoeg uit voor het grote scherm. Het lijkt erop dat distributeur Lionsgate zo snel mogelijk weer geld wou verdienen met een nieuwe filmreeks gebaseerd op jongvolwassen sciencefiction-boeken (à la hun Hunger Games en Divergent franchises). Deze vluchtige aanpak bijt ze net zo hard terug, aangezien Chaos Walking flopte waardoor ze tientallen miljoenen in het rood staan. Je weet wat ze zeggen: haastige spoed is zelden goed.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Chaos Walking:

Pluspunten Chaos Walking

Redelijk acteerwerk van Tom Holland, Daisy Ridley & Mads Mikkelsen, Visueel gezien prima, Kijkbaar zonder hevige ergernissen, Het concept is met vlagen interessant..

Minpunten Chaos Walking

..maar hier wordt weinig vernieuwends mee gedaan, Verhaal is enorm standaard en cliché, Versnelde vertelling van de gebeurtenissen uit de boeken, Weet nooit helemaal te overtuigen en boeien, Gemiste potentie

Nuttige recensie

25 / 25 personen vinden deze recensie van Chaos Walking nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series