Bumblebee

2018

7,5
Recensie Bumblebee (2018)

Charlie (Hailee Steinfeld) wil niets liever dan haar eigen auto. In de garage van haar knorrige oom (Len Cariou) ontdekt ze een oude Volkswagen Kever met een uniek geheim...

Bumblebee is door op 20 december 2018 beoordeeld met een 7,5 / 10.

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Op de valreep van 2018 worden we getrakteerd op een Transformers-film die zijn voorgangers moeiteloos overtreft. Bumblebee is een spin-off van Michael Bay's beruchte filmserie die begon in 2007 en op zijn beurt is geïnspireerd door de tekenfilmserie en het speelgoed uit de jaren '80. 


Voor deze film neemt Travis Knight het roer in handen. Zijn achtergrond in stop-motion animatie zorgt ervoor dat de robot Bumblebee over een verrassende hoeveelheid expressiviteit beschikt, een belangrijk element waar Bay maar weinig aandacht aan besteedde. 

Michael Bay's ongepaste grappen en incoherente actie hebben plaatsgemaakt voor oprechte humor en een rustig tempo. Knight legt de focus op de groeiende band tussen Charlie en Bumblebee. Daarnaast zorgt het geestige acteerwerk van o.a. Hailee Steinfeld en John Cena voor verrassend veel warmte. 

Het moge duidelijk zijn, vergeleken met alle voorgaande Transformers-films is dit een pareltje, maar zelfs zonder die context is Bumblebee een uitstekend sciencefiction-avontuur voor een breed publiek. Laten we hopen dat toekomstige films in de franchise deze koerscorrectie blijven vasthouden.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Bumblebee:

Pluspunten Bumblebee

Humor, Coherente actie, Simpelere designs voor de Transformers, Expressiviteit Bumblebee, '80 sfeer, Acteerwerk Hailee Steinfeld en John Cena

Minpunten Bumblebee

-

Nuttige recensie

8 / 10 personen vinden deze recensie van Bumblebee nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series