Bright (2017)

Recensie Bright (2017)

Bright recensie

Door Jordy Gomes op
Politieagent Ward (Will Smith) moet op pad met partner en orc Jakoby (Joel Edgerton). Samen moeten zij een elf beschermen en een toverstaf veiligstellen.

Netflix maakt een blockbuster in de vorm van Bright. Een origineel en uniek concept met een hoop potentie, maar die tekort schiet als memorabele film. 


Will Smith en Joel Edgerton doen hun best en de make-up effecten zijn van hoog niveau, maar Bright weet op veel andere fronten geen indruk te maken. Zodra de film begint komen de eerste teleurstellingen al voorbij. Regisseur David Ayer kiest wederom voor ongeïnspireerde rapmuziek (zoals in Suicide Squad) die de film 'hip' moet maken voor een jonger publiek. Althans, zo komt het over. Vervolgens bevat Bright zinnen als ''Fairy lives don't matter today'', maatschappelijk commentaar zo geforceerd en overduidelijk dat ik met mijn ogen begin te rollen.

De wereld die wordt opgezet is sterk, maar een interessant verhaal is ver te zoeken. De hele film is een soort achtervolging om in het bezit te komen van een toverstaf. De actiescènes zijn niet slecht, maar na de vijfde keer heb je het wel weer gezien. Niet aangrijpend of spannend, maar eentonig en langdradig. Een paar uur nadat Bright is afgelopen ben je de film alweer vergeten. Ik wil meer zien van deze unieke wereld, maar dan wel zonder regisseur David Ayer.

Cast: Will Smith Joel Edgerton Noomi Rapace
Regie: David Ayer
Genre: Fantasie Misdaad Netflix
Speelduur: 1:57 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Bright:

Pluspunten

Uniek concept, Redelijk acteerwerk Will Smith en Joel Edgerton, Make-up, Een enkele actiescène

Minpunten

Onzinnig verhaal, Waardeloze slechterik, Clichés, Geforceerd maatschappelijk commentaar, Teveel inhoudloze actiescènes, Eentonigheid, David Ayer's keus voor rapmuziek, Niet memorabel

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Bright met een 5 / 10.

5

Bright is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,8 / 10.

Nuttige recensie

20 / 20 personen vinden deze recensie van Bright nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Bright
Relevante films binnen het genre Fantasie
7,8
Recensie Love and Monsters (2021)
7,5
Recensie Godzilla vs. Kong (2021)
7
Recensie The  Twilight Zone: The Movie (1983)
7,5
Recensie The Mandalorian: Seizoen 2 (2020)
6
Recensie Come Away (2020)
8,5
Recensie Jingle Jangle: a Christmas Journey (2020)