Birdman

2015

7,5
Recensie Birdman (2015)

Voorheen was Riggan een wereldberoemde acteur die een iconische superheld speelde. Daarna is hij aan lager wal geraakt en probeert hij nu nog wat van zijn carrière en verwaarloosde familie te maken. Met een nieuw toneelstuk op Broadway probeert hij zijn leven weer op te pakken, maar of dat goed gaat.

Birdman is door op 3 februari 2015 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Birdman is een van de grote namen die veelal genomineerd is voor de Oscars. Dus de vraag bij mij was, zijn al die nominaties terecht? Grotendeels denk ik van wel. Natuurlijk blijft er deels een persoonlijke smaak aan hangen, maar Birdman is grappig en bovenal origineel. De manier van filmen en monteren vallen erg op en is zelfs bewonderenswaardig te noemen. Birdman lijkt een film met één compleet lange scène die zonder blikken of blozen is gemaakt.

In Birdman volgen we Riggan die lijdt aan een depressie. Birdman gaat heel mooi om met de wereld die Riggan ziet en hoe hij echt is. Zo denkt Riggan dat hij superkrachten heeft en zie je dingen bewegen zonder dat iemand er aan zit, maar als er dan nog iemand bij is zie je dat hij het zelf doet. Daarnaast is de groep acteurs die voor Birdman gekozen zijn ook erg goed, met een grote diversiteit heeft elke soort kijker plezier.

Is er dan niets mis met Birdman? Jawel, de film is soms te langdradig en mist het wat tempo waardoor je als kijker soms verveelt. Tegelijk is de mate van suïcidaliteit wat te overheersend hetgeen de film wat drukt. Birdman is voor de filmliefhebber een aanrader, een liefhebber die met meer detail naar films wil kijken.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Birdman:

Pluspunten Birdman

Montage, Reggisseur, Michael Keaton, Zach Galifianakis, Verhaal

Minpunten Birdman

Langdradig, Suïcidaliteit

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Birdman nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series