Bergman Island

2022

8,5
Recensie Bergman Island (2022)

Chris en Tony werken beiden aan een script voor een nieuwe film. Ze besluiten een zomer lang op werkvakantie te gaan naar het Zweedse eiland van de legendarische filmregisseur Ingmar Bergman.

Bergman Island is door op 10 juni 2022 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Bergman Island bevat dat vakantiegevoel; op reis in film. Een prachtig eiland, schitterend weer en fijn gezelschap om bij weg te dromen. Het gevoel erbij te willen zijn, in het weidse landschap en bij de knusse bruiloft; de nachtelijke avonturen en het ontdekken van de liefde.

Vicky Krieps en Tim Roth zetten een geloofwaardig getrouwd stel neer. Ze zijn beide scriptschrijver, werkend aan aparte stukken. Het is echter Mia Wasikowska die leven in de brouwerij brengt, maar daar draait het ook om. Krieps leidt zelf een standaard leven, in haar verhalen kan ze schitteren, in de vorm van Mia. Het is mooi hoe rollen vloeibaar zijn en kunnen veranderen. Als het een schrijfwedstrijd zou zijn - en zo voelt het voor de achterligger wel - ligt de één mijlenver voor en de ander is hopeloos verloren. Het is echter pas gelopen bij de finish.

‘Geef je over, waan je op (film)vakantie en geniet.’

De liefde is romantisch en sensueel; een verhaal over verlangen. Bergman Island beschikt over een heerlijke sfeer. Door de mooie bijpassende muziek is de film dromerig en meeslepend.

Het is mooi hoe de verhalen splitsen en weer samensmelten. Het kan regelmatig meerdere kanten op, maar schrijver en regisseur Mia Hansen-Løve kiest steeds de juiste. Ogenschijnlijk negatieve aspecten pakken goed uit. Bergman Island is een film die je moet ondergaan: geef je over, waan je op (film)vakantie en geniet.

Nu in de bioscoop

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Bergman Island:

Pluspunten Bergman Island

Vakantiegevoel, Prachtig eiland, Schitterend weer, Erbij willen zijn, Mia Wasikowska, Vloeibare rollen, Romantisch en sensueel, Heerlijke sfeer, Muziek, Verhalen splitsen en samensmelten

Minpunten Bergman Island

-

Over Bergman Island

Regie

Mia Hansen-Løve

Cast

Mia WasikowskaTim RothVicky KriepsAnders Danielsen Lie

Genre

Drama

Thema

Dagelijks leven

Taal

Engels

Duur

1:53 uur

Nuttige recensie

5 / 7 personen vinden deze recensie van Bergman Island nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series