Beauty and the Beast

1991

10
Recensie Beauty and the Beast (1991)

Een prins (Robby Benson) wordt vervloekt en veranderd in een beest. Alleen ware liefde kan deze vloek opheffen. Zal Belle (Paige O'Hara) voor het beest vallen?

Beauty and the Beast is door op 22 november 2018 beoordeeld met een 10 / 10.

"Tale as old as time, song as old as rhyme, Beauty and the Beast". Deze tekst is afkomstig van het Oscar-bekroonde nummer Beauty and the Beast, om kippenvel van te krijgen! Het sprookje van Beauty and the Beast (oorspronkelijk La Belle et la Bête) wordt al sinds 1740 verteld. Verschillende filmadaptaties zijn uitgebracht, maar de Disney musical uit 1991 is misschien wel de meest bekende versie.

Het is niet zo gek dat Beauty and the Beast de eer kreeg om als eerste animatiefilm een Oscarnominatie binnen te slepen voor 'Best Picture'. De omgevingen, de personages, de kleuren, alles spat van het scherm. De handgetekende animaties zijn wonderbaarlijk, elk shot toont de passie en toewijding voor dit project.

‘De handgetekende animaties zijn wonderbaarlijk, elk shot toont de passie en toewijding voor dit project.’

Deze zorg en aandacht wisten componist Alan Menken en tekstschrijver Howard Ashman ook over te brengen in hun muziek. Dit is hun sterkste werk en misschien wel de beste soundtrack uit de Disney catalogus. Elk nummer is een muzikaal hoogtepunt dat niet alleen prachtig in beeld wordt gebracht, maar ook daadwerkelijk het verhaal versterkt.

Beauty and the Beast is een prachtig verhaal over ware liefde, innerlijke schoonheid en vooroordelen die niet altijd waar zijn. Dit is pure entertainment voor jong en oud, met een vleugje ouderwetse Disney-magie.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Beauty and the Beast:

Pluspunten Beauty and the Beast

Prachtige handgetekende animaties, Tijdloos verhaal over liefde en innerlijke schoonheid, Romantiek, Iconische muziek door Alan Menken & Howard Ashman, Fantastisch aanbod aan personages, Design van het Beest, Memorabele vijand (Gaston), Gebruik van computeranimatie in bepaalde scènes

Minpunten Beauty and the Beast

-

Nuttige recensie

120 / 124 personen vinden deze recensie van Beauty and the Beast nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series