Back to the Future Trilogy

1985

10
Recensie Back to the Future Trilogy (1985)

21 oktober 2015 is van groot belang voor fans van Back to the Future. Het is namelijk de dag waarop Marty McFly en Doc Brown de toekomst bezoeken in één van deze geliefde films. Reden genoeg voor verschillende bioscopen om de trilogie nogmaals op het witte doek te vertonen!

Back to the Future Trilogy is door op 21 oktober 2015 beoordeeld met een 10 / 10.

De DeLorean suist door de luchtsnelwegen boven Hill Valley. Doc Brown werpt een blik op de time circuits. Ze zijn aangekomen op 21 oktober 2015! In de zaal beginnen filmliefhebbers te juichen en te klappen. Ze hebben Marty, Doc en Jennifer eindelijk ingehaald!

Tijdloos, dat is de enige manier om Back to the Future te omschrijven. De films van regisseur Robert Zemeckis en scenarist Bob Gale vinden de perfecte balans tussen humor en avontuur. Dit is grotendeels te danken aan de chemie tussen Michael J. Fox en Christopher Lloyd, die samen een legendarisch duo neerzetten.

De films vormen een volmaakt geheel. De kleine grappen, de komische herhalingen en de warmte tussen de personages zijn prachtig uitgewerkt. De vervolgen genieten wellicht niet dezelfde klassieke status als het origineel, maar toch blijven het uitstekende avonturenfilms.

Eén ding werd afgelopen woensdag meer dan duidelijk. De avonturen van Marty en Doc blijven zelfs na 30 jaar nog tot de verbeelding spreken. Er kan met zekerheid gezegd worden dat de populariteit van de Back to the Future Trilogie nog vele jaren zal blijven bestaan, ook al ziet de toekomst er misschien net iets anders uit dan verwacht.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Back to the Future Trilogy:

Pluspunten Back to the Future Trilogy

Iconisch, Muziek van Alan Silvestri, De uitspraken van Biff Tannen, De chemie tussen Lloyd en Fox, Aaneenschakeling van de vervolgen, DeLorean

Minpunten Back to the Future Trilogy

-

Nuttige recensie

41 / 44 personen vinden deze recensie van Back to the Future Trilogy nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series