Babyteeth (2020)

Recensie Babyteeth (2020)

Babyteeth recensie

Door Rick Schuttinga op
Wanneer Milla en de rebelse Moses elkaar bij toeval ontmoeten, ontstaat er direct een bijzondere band tussen de twee tegenpolen. Haar ouders zijn echter in shock.

Hoewel de opening van Babyteeth en de kennismaking tussen Milla en Moses iets te snel wordt opgezet is de verdere groei van hun relatie geloofwaardig.
"Die jongen heeft problemen. - Ik ook." is een dialoog tussen moeder en dochter. Het zet je aan het denken: we zijn zo vaak geneigd te oordelen op uiterlijk. En hoewel Moses er inderdaad belabberd uitziet blijken de vooroordelen (met wat sturing) onterecht. En Milla lijkt een schattige tiener, maar ook zij heeft haar problemen.

Goed om te zien dat niet alles met medicijnen is op te lossen. Mensen raken verslaafd en het verandert hen. Hiermee kom je gelijk bij onevenwichtige moeder Anna en ruggengraatloze vader Henry. Hun enige rol is ouderschap, maar met een eigen leven in de kreukels is dat nog best ingewikkeld.

Het laatste feestmaal oogt ongemakkelijk. Alsof iedereen met een filmrol(letje) is uitgenodigd, terwijl daar geen reden voor is. De zwangere overbuurvrouw waarmee Henry pas een paar woorden heeft gewisseld, de muziekleraar van Milla en de verdwaalde vioolleerling die kwam aanwaaien. Voor het verloop van het verhaal blijkt het wel goed uit te komen, maar het is te simpel bedacht.

De film stuurt je alle kanten op in emoties; grappig, herkenbaar, authentiek, hartverwarmend en emotioneel. Daarnaast is Babyteeth cinematografisch sterk. De passende soundtrack neemt een mooie rol in de film in. En het eindshot is mooi; daar is over nagedacht, één geheel met de film.

Cast: Eliza Scanlen Ben Mendelsohn Toby Wallace Essie Davis
Regie: Shannon Murphy
Genre: Drama Romantiek
Speelduur: 2:00 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Babyteeth:

Pluspunten

Zet je aan het denken, Gezinsdynamiek, Straatschoffie Moses, Soundtrack

Minpunten

Te snelle opening, Laatste feestmaal

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Babyteeth met een 7,5 / 10.

7,5

Babyteeth is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Babyteeth nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Babyteeth
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)