Axe

1974

0,5
Recensie Axe (1974)

Drie criminelen met moordneigingen schuilen op een afgelegen boerderij waar een meisje woont met haar verlamde grootvader.

Axe is door op 13 oktober 2021 beoordeeld met een 0,5 / 10.

Onder de 72 films die in de jaren '80 zijn aangemerkt als Video Nasty - omdat ze obsceen of extreem gewelddadig waren - zijn vele gedrochten te vinden. Axe uit 1974 is hier één van. De film is ook wel bekend als Lisa, Lisa of de vele andere titels die veel boeiender klinken dan de film zelf is: (The) California Axe Massacre, California Axe Murders, The Axe Murders en The Virgin Slaughter.

Met de lange intro en herhalende credits blijft netto 61 minuten film over. Zeer kort, maar nog steeds iedere minuut te lang.

‘Axe slaat letterlijk nergens op. Niet kopen, niet kijken. Zonde van je geld en tijd.’

Het verhaal is simpel, maar slaat door de uitvoering nergens op. Plus slecht camerawerk, summiere dialogen, onaantrekkelijk decor, ondermaats acteren en domme sound effects. Vele scènes zijn te lang gerekt, zoals de onnozele boswandeling, de controle van de slaapkamers en het gevecht in de woonkamer. De personages krijgen geen achtergrond; wie ze zijn en waarom ze doen wat ze doen. En wat is het mysterie van de wegrennende man? Het maakt allemaal niet meer uit.

Slecht is niet perse erg, is er voor de horror fanaten dan alsnog iets te zien? Nee, alle actie blijft buiten beeld. Axe slaat letterlijk nergens op. Beoordeel de film voor wat het is: rommel. Niet kopen, niet kijken. Zonde van je geld en tijd.

Axe is alleen vanwege leeftijd een klassieker, niet vanwege tijdloze kwaliteit. De film is niemands tijd waard, en dat was het al niet tijdens de release in 1974. Soms verouderd een film slecht, Axe was in 1974 al gedateerd en erbarmelijk geproduceerd. De film heeft tegenwoordig alleen nog bestaansrecht omdat het ooit als Video Nasty is bestempeld, maar laat je niet misleiden, Axe heeft niets op die lijst te zoeken.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Axe:

Pluspunten Axe

-

Minpunten Axe

Lange intro, Herhalende credits, Camerawerk, Dialogen, Verhaal, Personages, Slecht geacteerd, Onnozele scènes, Actie buiten beeld, Erbarmelijke productie, Zonde van je tijd en geld

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Axe nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series