Army of the Dead (2021)

Recensie Army of the Dead (2021)

Army of the Dead recensie

Door Jordy Gomes op
Een groep huurlingen banen zich een weg door Las Vegas met het doel om een kluis te beroven waarin zich miljoenen bevind. Echter is er één probleem: Las Vegas is afgeschermd van de buitenwereld en is het koninkrijk geworden van een leger aan Zombies.

Voordat regisseur Zack Snyder met DC's meest bekende superhelden aan de haal ging, maakte hij zijn filmdebuut met een remake van George A. Romero's Dawn of the Dead (1978). Deze remake uit 2004 wist aangenaam te verrassen met zijn combinatie van horror en actie. Flink wat jaren later keert Snyder terug naar de wereld van zombies met Netflix's Army of the Dead (2021), wat overigens losstaat van eerdergenoemde film en dus geen vervolg is hierop.


Army of the Dead is wederom een typische Snyder film zoals we van hem gewend zijn. Dit brengt altijd goede en slechte punten met zich mee, zoals: een mager plot (ondanks een leuk concept), zwakke karakterontwikkeling, veel slowmotion én een voornamelijke focus dat ligt op het visuele vlak - aangezien dit altijd Snyder's sterkste punt is geweest. Ook hier is dit het geval, terug te zien in de bloederige actiescènes (die fraai in beeld zijn gebracht) en de indrukwekkende make-up effecten van de zombies. 

De cast doet zijn werk goed en functioneert vooral om op coole manieren slachtoffer te vallen aan het leger van de dood. Snyder maakt zijn zombies toch net even extra interessant door een 'rank-order' aan ze te geven en sommige te voorzien van een kleine dosis intelligentie. Zo bestaat er een duidelijke leider met zijn eigen 'koningin', lijken de zombies over het algemeen meer menselijke emoties te tonen dan normaal de norm is, én ook een zombie-tijger is toegevoegd voor de liefhebber. Klinkt dit gaaf? Dan is Army of the Dead absoluut een film voor jou. Waarschijnlijk weet iedereen precies wat je hiervan kunt verwachten.

Army of the Dead draait sinds 21 mei in de bioscoop.

Cast: Dave Bautista Ella Purnell Omari Hardwick Ana de la Reguera
Theo Rossi Matthias Schweighöfer Nora Arnezeder Hiroyuki Sanada
Tig Notaro Raúl Castillo Huma Qureshi Garret Dillahunt
Regie: Zack Snyder
Genre: Actie Horror
Speelduur: 2:28 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Army of the Dead:

Pluspunten

Goede cast die vermakelijk is om naar te kijken, Toevoeging van verschillende zombies (waaronder een duidelijke leider die slim is & een zombie-tijger), Bloederige actiescènes, Visueel sterk zoals we van Zack Snyder gewend zijn, Praktische make-up verrassend goed

Minpunten

Te lange speelduur, Personages worden amper uitgediept en bevatten de gebruikelijke cliché-karakteristieken, Meteen de instelling om deze filmwereld uit te melken (met een opzet voor een vervolg, en een prequel al in de maak)

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Army of the Dead met een 6,5 / 10.

6,5

Army of the Dead is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van Army of the Dead nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Army of the Dead
Army of the Dead is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Actie
6
Recensie Nobody (2021)
6
Recensie Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)
5,5
Recensie Mortal Kombat (2021)
9,5
Recensie Indiana Jones and the Last Crusade (1989)
8
Recensie Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)
10
Recensie Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)