Arcane - Seizoen 1 (2021)

Recensie Arcane - Seizoen 1 (2021)

Arcane - Seizoen 1 recensie

Door Rick Schuttinga op
Het utopische Piltover en de onderdrukte underground van Zaun is de setting van de tweedeling tussen de zussen Vi en Powder. Grote krachten drijven hen uiteen.

Het eerste seizoen van Arcane speelt zich af in Zaun en Piltover, twee aparte steden, nauw verbonden. De eerste duister en armer, de tweede welvarend en ontwikkeld. De twee steden zijn afhankelijk van elkaar, maar leven op voet van oorlog. Zaun ontwikkeld shimmer, een drug die de gebruiker bovennatuurlijke krachten geeft. Piltover maakt gebruik van hextech, een magische krachtbron. Verwacht dus voortreffelijke gevechten met fantastische slowmotions - ongecensureerd en grafisch.

En zo komen we bij de inwoners van de twee steden. De zussen Vi en Powder voeren de hoofdrollen, maar Arcane zit boordevol interessante personages. Allemaal even boeiend en met voldoende inhoud. Hun keuzes, of ze nu goed of slecht zijn, zijn altijd onderbouwd en logisch. Niets komt uit de lucht vallen. Het weerzien van oude personages is sterk én verrassend.
Jinx is de bom. Haar verknipte personage en onberekenbare acties maken haar tot een anti-held. Een regelrechte sociopaat. Haar mentale stabiliteit - of het ontbreken daarvan - wordt extra benadrukt door de bekraste animaties, schokkende beelden en flitsende overgangen.

Naast thema's, locaties, personages en het uitmuntende verhaal valt de unieke animatiestijl nog wel het meest op: ware visuele pracht! Je moet het zelf zien om het uitgelegd te krijgen. Arcane is gemaakt in de stijl van steampunk / arcanepunk. Een combinatie van magie, wetenschap, industrieel en het victoriaanse tijdperk.

Netflix heeft een nieuwe hitserie die langzaam maar zeker aan populariteit wint. Dus Squid Game, move over! Arcane heeft consistentie wél goed begrepen: iedere aflevering is even sterk, met een gebalanceerde flow. Je komt superlatieven tekort om Arcane: League of Legends de hemel in te prijzen. Dit is met voorsprong het meest epische, verbluffende en indrukwekkende wat is uitgebracht dit jaar.

Arcane - Seizoen 1 draait sinds 7 november in de bioscoop.

Cast: Kevin Alejandro Jason Spisak Hailee Steinfeld Harry Lloyd
Toks Olagundoye JB Blanc Remy Hii Dave B. Mitchell
Amirah Vann Mia Sinclair Jenness Katie Leung Josh Keaton
Ella Purnell Mick Wingert Erica Lindbeck Yuri Lowenthal
Regie: Pascal Charrue Arnaud Delord Jérôme Combe
Genre: Fantasy Actie
Speelduur: 6:08 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Arcane - Seizoen 1:

Pluspunten

Zaun en Piltover, Animatiestijl, Shimmer vs. hextech, Gevechten, Slowmotions, Bruut, Politiek, Vi en Jinx, Alle personages, Soundtrack, Uitmuntend verhaal, Steampunk, Consistentie, Episch

Minpunten

-

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt Arcane - Seizoen 1 met een 10 / 10.

10

Arcane - Seizoen 1 is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 10 / 10.

Nuttige recensie

6 / 6 personen vinden deze recensie van Arcane - Seizoen 1 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Arcane - Seizoen 1
Relevante films binnen het genre Fantasy
6,8
Recensie Encanto (2021)
7
Recensie Ghostbusters: Afterlife (2021)
7
Recensie Eternals (2021)
9,5
Recensie Petite Maman (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8,3
Recensie The Green Knight (2021)