Anomalisa

2016

8,5
Recensie Anomalisa (2016)

Michael Stone, een sociaal onbekwame schrijver en spreker, leidt een monotoon en weinig spannend leven. Dit verandert wanneer hij op een zakenreis de jonge Lisa ontmoet.

Anomalisa is door op 26 februari 2016 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Van Charlie Kaufman (o.a. Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Synecdoche, New York) verwacht je een zwaar beladen film met een tikje absurdisme en ook hier maakt hij deze verwachtingen meer dan waar. Het verhaal is klein en persoonlijk en draait geheel om Michael en zijn belevingswereld. De sleutel tot het succes van de film is dus een sterk narratief en een personage waarin je kunt geloven en dat heeft Kaufman absoluut neergezet. Binnen no time ben je als kijker betrokken bij en verbonden met Michael.

De geanimeerde wereld van Kaufman en Johnson is met veel aandacht en liefde tot stand gekomen. Doordat de texturen van het gebruikte materialen goed zichtbaar zijn, krijgt de film een bijna tastbaar en zintuiglijk karakter. De kunstmatigheid van de geanimeerde wereld is dus op geen enkel moment verhuld en dit versterkt louter de charme van de film.

Kaufman is erin geslaagd met een zachte animatiestijl een geloofwaardige, menselijke en innemende film neer te zetten. Een absolute aanrader!

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Anomalisa:

Pluspunten Anomalisa

Sterk verhaal, Mooie animatiestijl, Tikje absurdisme, Charlie Kaufman

Minpunten Anomalisa

-

Nuttige recensie

8 / 8 personen vinden deze recensie van Anomalisa nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series