American Ultra

2015

7
Recensie American Ultra (2015)

Mike (Jesse Eisenberg) is een blowende zenuwpees met een trouwe vriendin (Kristen Stewart) en een nietszeggend baantje bij een Cash & Carry. Maar dan verschijnt er een mysterieuze dame (Connie Britton) aan zijn kassa die zijn verborgen CIA-vaardigheden activeert.

American Ultra is door op 29 augustus 2015 beoordeeld met een 7 / 10.

American Ultra zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Het is een actiekomedie met een fris concept. Al zullen veel kijkers hun neus ophalen bij de uitwerking van het verhaal. Dit komt vooral doordat de combinatie van ultragewelddadige actie en gortdroge humor niet altijd even lekker wegkijkt. Toch beschikt de film over genoeg charme om deze gebreken te overschaduwen.

Jesse Eisenberg zorgt voor een groot deel van de charme. Hij stond al bekend om zijn vertolkingen van zeurende kneusjes, maar Mike is bij verre zijn zeurderigste kneus. Gelukkig verandert hij nog voor hij kan irriteren in een halfbakken actieheld. Kristen Stewart speelt zijn vriendin Phoebe en laat zien dat ook zij kan charmeren, mits ze een leuke rol krijgt toebedeeld. 

Helaas kampt American Ultra met de nodige problemen. Zo komt het verhaal langzaam op gang. Na de eerste helft komt er schot in de zaak en volgen de actiescènes en de plotwendingen elkaar in een rap tempo op. Aan de andere kant besteedt de film veel aandacht aan de maffe relatie tussen Phoebe en Mike. Deze momenten zorgen ervoor dat American Ultra niet zomaar een wegwerpfilmpje wordt, maar juist een leuke actiekomedie met een eigen willetje.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van American Ultra:

Pluspunten American Ultra

Fris concept, Keiharde actie, Droge humor, Leuke wendingen in het verhaal

Minpunten American Ultra

Het verhaal komt langzaam op gang, Niet leuk voor iedereen

Nuttige recensie

30 / 31 personen vinden deze recensie van American Ultra nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series