Alita: Battle Angel (2019)

Recensie Alita: Battle Angel (2019)

Alita: Battle Angel recensie

Door Jordy Gomes op
Achtergelaten Cyborg Alita (Rose Salazar) heeft geen herinneringen meer van het verleden. In haar zoektocht naar zichzelf ontdekt ze de gevaren die schuilen binnen de verraderlijke straten van Iron City.

Sinds 2003 is bekende regisseur James Cameron al bezig om Alita naar het grote scherm te brengen. De film is gebaseerd op de Japanse Battle Angel Alita manga. Productie van de film viel in duigen dankzij Cameron's toewijding aan de wereld van Avatar (2009). Aangezien Cameron druk bezig is met de vervolgen van Avatar neemt regisseur Robert Rodriquez (Sin City) het stokje over, met Cameron als producent.


De meeste prees gaat naar Rose Salazar en haar motion capture performance van Alita. Op indrukwekkende wijze komt de cyborg tot leven op het scherm en de actrice voegt een zachte onschuldigheid toe aan het personage. Het is haar zoektocht naar zichzelf en het ontdekken van deze nieuwe wereld wat de film zo aantrekkelijk maakt. Op het actiefront haalt de film hevig inspiratie uit Japanse animeseries. Heerlijk 'overdreven' en met een unieke stijl gaat Alita gevechten aan die er spectaculair uitzien.

Het verhaal is wat rommelig en de computereffecten zijn niet altijd even sterk, maar de opzet voor een eventueel vervolg laat je geïnteresseerd genoeg achter om meer te zien binnen de wereld van Battle Angel Alita.

Cast: Rosa Salazar Mahershala Ali Jennifer Connelly Michelle Rodriguez
Ed Skrein Keean Johnson Christoph Waltz
Regie: Robert Rodriguez
Genre: Actie
Speelduur: 2:02 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Alita: Battle Angel:

Pluspunten

Acteerwerk van Rose Salazar & Christoph Waltz, Alita is mooi tot leven gebracht, Heerlijke actiescènes, Focus op Alita en haar zoektocht, Soundtrack van Junkie XL, Kleine opzet naar meer

Minpunten

Verhaal is rommelig, CGI kwaliteit is niet altijd even consistent, Aantal typische sciencefiction clichés, Langdradig op momenten

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Alita: Battle Angel met een 7 / 10.

7

Alita: Battle Angel is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,3 / 10.

Nuttige recensie

10 / 14 personen vinden deze recensie van Alita: Battle Angel nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Alita: Battle Angel
Relevante films binnen het genre Actie
5,5
Recensie Venom: Let There Be Carnage (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)