47 Meters Down: Uncaged (2019)

Recensie 47 Meters Down: Uncaged (2019)

47 Meters Down: Uncaged recensie

Door Jordy Gomes op
Een groep meiden gaan duiken naar een gezonken stad uit de Maya cultuur, maar de haaien liggen hier op de loer.

47 Meters Down (2017) werkte al behoorlijk op de zenuwen. Niet omdat de spanning om te snijden was, maar vanwege een grote dosis stupiditeit en een hilarisch slechte 'plottwist' dat een groot deel van de tweede helft tijdverspilling maakte. Om welke reden dan ook wist de film flink wat geld binnen te slepen, dus een vervolg (met geen enkele connectie naar zijn voorganger) was onvermijdelijk.


Er is geen excuus voor dit vreselijke eindresultaat. Dit is overduidelijk een B-horrorfilm dat waarschijnlijk direct uitgebracht moest worden op een streamingdienst of op de Syfy Channel à la Sharknado (2013). Ze plakken er simpelweg de naam 47 Meters Down voor en tonen de film wereldwijd in de hoop er zoveel mogelijk geld uit te halen. 

De gillende tienermeiden hadden binnen de eerste tien minuten al opgegeten mogen worden, wat een irritante persoonlijkheden. Om maar niet te spreken over de zwakke CGI-effecten (dat de film probeert te verhullen door de dieren in het duister te houden) en lachwekkende jumpscares met betrekking tot de haaien en zelfs een schreeuwende vis. 

Verder is het dankzij belabberd camerawerk en de chaotische montage soms niet eens helder wat er gaande is. De dood van één personage is zo onoverzichtelijk in beeld gebracht dat je drie keer moet nadenken om wie het nou precies gaat. Dit filmvakmanschap is beschamend. 47 Meters Down: Uncaged heeft niets van waarde te bieden. Bespaar jezelf de moeite en besteed een dagje bij de vissen in het Dolfinarium.

Cast: Sophie Nélisse Corinne Foxx Sistine Rose Stallone
Regie: Johannes Roberts
Genre: Horror
Speelduur: 1:30 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van 47 Meters Down: Uncaged:

Pluspunten

-

Minpunten

Irritante personages, Domme beslissingen, Slechte CGI, Chaotische montage, Onoverzichtelijk camerawerk, Een jumpscare met een schreeuwende vis, Duidelijk direct-to-video materiaal, Op ongelofelijke wijze nog slechter dan zijn voorganger

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt 47 Meters Down: Uncaged met een 2 / 10.

2

47 Meters Down: Uncaged is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 2 / 10.

Nuttige recensie

12 / 15 personen vinden deze recensie van 47 Meters Down: Uncaged nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van 47 Meters Down: Uncaged
Relevante films binnen het genre Horror
7,5
Recensie Halloween Kills (2021)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
6
Recensie Inferno [1980] (1980)
7
Recensie Malignant (2021)
6,5
Recensie Candyman (2021)
6,3
Recensie The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)