47 Meters Down (2017)

Recensie 47 Meters Down (2017)

47 Meters Down recensie

Door Jordy Gomes op
Zusters Lisa (Mandy Moore) & Kate (Claire Holt) gaan duiken in een kooi om op deze manier haaien te bewonderen. Na een ongeluk beland de kooi onderwater op 47 meter diep. Lukt het de zusters om te ontsnappen voordat hun zuurstof opraakt of ze slachtoffers worden van de haaien?

Waar te beginnen? 47 Meters Down is één van de domste films van het jaar. De film bevat personages zo slecht uitgewerkt dat het je frustreert. Dit is de voornaamste reden waarom de film absoluut niet werkt. 

We weten bijna niks over deze twee zusters; Lisa komt net uit een relatie en Kate is de leuke feestmeid, met deze omschrijving kan je wel stellen dat een cliché zeker aanwezig is, check. Allebei de zusters gedragen zich als idioten. Hun beslissingen zijn soms zo verschrikkelijk dom dat je er agressief van wordt. Waarom moeten personages in horrorfilms altijd zo dom zijn?!

Zelfs de cast om de zusters heen gedragen zich alsof ze geen hersencellen bevatten. Met deze slechte personages kan je alleen vooruitkijken naar de haaien. 47 Meters Down weet zelfs de haaien kills niet op een creatieve wijze uit te voeren, wat een puinhoop. Verder is er geen één shot met de CGI-vissen die overtuigend overkomt. 

De film bevat naast alle bovenstaande elementen een hilarisch slechte plottwist waar je nog uren om zal lachen. Uiteindelijk is 47 Meters Down niks meer dan een zooitje. Hou je van haaienfilms? Ga dan Jaws nog een keer bekijken.Cast: Mandy Moore Claire Holt Matthew Modine Yani Gellman
Chris J. Johnson
Regie: Johannes Roberts
Genre: Thriller
Speelduur: 1:29 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van 47 Meters Down:

Pluspunten

Sommige scènes bevat een beetje spanning

Minpunten

De film is voor de rest spanningsloos, domme personages, domme keuzes, CGI enorm nep, overdreven acteerwerk, waardeloze haaien kills, Hilarisch slechte plottwist, Onbevredigend eind

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt 47 Meters Down met een 4 / 10.

4

47 Meters Down is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 4,3 / 10.

Nuttige recensie

44 / 52 personen vinden deze recensie van 47 Meters Down nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van 47 Meters Down
Relevante films binnen het genre Thriller
6,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
7,5
Recensie Surge (2021)
8
Recensie Titane (2021)