You’re Not You

2014

4,5
Recensie You’re Not You (2014)

Kate krijgt de diagnose ALS, de vernietigende en ongeneselijke spierziekte. Samen met haar man Evan zoekt ze een geschikte verzorgster. Ze maken kennis met Bec, een studente die haar leven niet helemaal op orde heeft.

You’re Not You is door op 15 december 2014 beoordeeld met een 4,5 / 10.

Hilary Swank (Kate) legt zoveel emotie in haar rol als op de filmposter te zien is. Ik snap dat je met de spierziekte ALS niet vrolijk gestemd bent, maar het zorgt er wel voor dat je niet met Kate meeleeft.
De hoofdrollen van Josh Duhamel (Evan) en Hilary kunnen beter door Loretta Devine (Marilyn) en Ernie Hudson (John) worden overgenomen. Of ze de film samen hadden kunnen dragen zullen we nooit weten, maar in de 5 minuten speeltijd die zij krijgen, weten zij wél te overtuigen.

‘En dan, met één druk op de knop, is ze opeens zorgzaam, begripvol en vol van liefde.’

Dan studente en verzorgster Bec - gespeeld door Emmy Rossum. Zij gedraagt zich in het eerste kwartier ronduit belachelijk; een onnozel en wereldvreemd mens. En dan, met één druk op de knop, is ze opeens zorgzaam, begripvol en vol van liefde.
En haar schoothondje Wil, hij komt steeds weer op dezelfde manier - en op de voorspelbare momenten - in beeld geschuifeld. Eén van de weinige personages mét karakter, hij verdient meer dan hem is gegeven.
Het is iets wat structureel misgaat in You're Not You; het ritme. Een vloeiende lijn mist.

Zo. Op naar The Theory of Everything (2015), een film waarbij de trailer alleen al meer emotie bevat. Want een onderwerp als ALS verdient gewoon meer dan You're Not You biedt.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van You’re Not You:

Pluspunten You’re Not You

Loretta Devine, Ernie Hudson, Schoothondje Wil, Onderwerp ALS

Minpunten You’re Not You

Hilary Swank, Emotieloos, Emmy Rossum, Personage Bec, Plotselingen omslag Bec, Geen ritme

Nuttige recensie

6 / 9 personen vinden deze recensie van You’re Not You nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series