Young Frankenstein

1975

7,5
Recensie Young Frankenstein (1975)

De kleinzoon van de beruchte Viktor van Frankenstein, erft onverwachts zijn kasteel, waar hij het werk van zijn grootvader vindt.

Young Frankenstein is door op 19 augustus 2018 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Mel Brooks is geen onbekende naam. Hij heeft vele bekende komedies geschreven en geregisseerd. Waaronder, Blazing Saddles, The Producers en Spaceballs. Alle films hebben een wat flauwe toon als het gaat om de grappen, maar een verhaal zit er vaak wel goed in. Ook in Young Frankenstein vallen de grappen soms wel erg aan de flauwe kant, maar als je jezelf daarop instelt is het goed te doen.

Ik heb deze film voor het eerst gezien toen ik zo 12 jaar oud was. Toen was deze soort van humor perfect en kon ik de volle 100 minuten lachen. Bij een tweede kijk, blijkt toch dat ik hem wat grappiger in gedachte had. Zo vallen de Frau Blücher-grappen wel goed in de smaak, maar moet ik een groot deel toch ongemakkelijk weglachen.

Zeker een film met grappige elementen, maar voor mij doorstaat hij niet de tand des tijds. Gene Wilders legt een goede performance af als de professor en ook Marty Feldman als Igor haalt een goed stukje komedie in de film naar voren. Al met al een leuke film, maar voor mij geen must-see meer.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Young Frankenstein:

Pluspunten Young Frankenstein

Geluid, Gene Wilders, Frau Blücher, Marty Feldman

Minpunten Young Frankenstein

Soms te flauwe grappen

Over Young Frankenstein

Regie

Mel Brooks

Cast

Gene WilderMadeline KahnMarty Feldman

Genre

Komedie

Thema

Monsters

Taal

Engels

Duur

1:46 uur

Nuttige recensie

0 / 1 personen vinden deze recensie van Young Frankenstein nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies