Wonder (2017)

Recensie Wonder (2017)

Wonder recensie

Door Vince Christiaans op
August Pullman (Jacob Tremblay) heeft het Treacher Collins syndroom. Zijn afwijkende uiterlijk maakt het moeilijk voor hem om contact te maken met zijn leeftijdsgenootjes.

Wonder is gebaseerd op het gelijknamige boek R.J. Palacio. De film is geregisseerd door Stephen Chbosky die in 2012 doorbrak met de verfilming van zijn eigen boek The Perks of Being a Wallflower. Wederom heeft Chbosky een indrukwekkende cast verzameld voor zijn nieuwste bewerking.    


De hoofdrol wordt vertolkt door Jacob Tremblay. De jonge acteur maakte in 2015 al furore met zijn werk in het aangrijpende drama Room. In Wonder gaat Tremblay verborgen onder een dikke laag make-up, maar gelukkig heeft dit geen invloed op zijn sympathieke spel. 

Julia Roberts en Owen Wilson figureren als Auggie's ouders. Ik zeg figureren, want hun rollen zijn erg beperkt. Vooral Wilson komt er bekaaid vanaf in een tweedimensionaal rolletje als 'de coole vader'. Izabela Vidovic krijgt meer materiaal toegespeeld als Auggie's ondergeschoven zus. 

Buiten de centrale acteerprestatie van Tremblay is de verwondering uit de titel ver te zoeken. Het verhaal raast door de ene na de andere sentimentele cliché en Chbosky is weinig subtiel in zijn herhaalde pogingen om het publiek tot tranen te brengen. Voor een bioscoopfilm maakt Wonder hierdoor maar weinig indruk. 

Cast: Jacob Tremblay Julia Roberts Mandy Patinkin Owen Wilson
Daveed Diggs
Regie: Stephen Chbosky
Genre: Drama
Speelduur: 1:53 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Wonder:

Pluspunten

Acteerwerk Jacob Tremblay en Izabela Vidovic, Luchtige film

Minpunten

Veel clichés, Opzichtige tranentrekker, Onhandig gestructureerd verhaal, Julia Roberts en Owen Wilson hebben weinig te doen

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Wonder met een 5,5 / 10.

5,5

Wonder is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

13 / 18 personen vinden deze recensie van Wonder nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Wonder
Relevante films binnen het genre Drama
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
9
Recensie The Great Dictator (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)
5,5
Recensie State Funeral (2021)
7,5
Recensie Das Mädchen und die Spinne (2021)