Weathering With You (2020)

Recensie Weathering With You (2020)

Weathering With You recensie

Door Jordy Gomes op
Tokio wordt geteisterd door een periode van hevige regenbuien en stormen. Wanneer Hodaka (Kotaro Daigo) in Tokio aankomt ontmoet hij Hina (Nana Mori), een meisje dat beschikt over speciale krachten: ze kan voor een korte tijd de zon tevoorschijn halen door te bidden.

De grote Amerikaanse animatie-producenten (zoals Disney) zijn bijna allemaal overgestapt op moderne CGI-technieken. Gelukkig verschijnen er jaarlijks Japanse animatiefilms (anime) die nog steeds gebruik maken van traditionele, handgetekende animatie. Nu zijn de ogen gericht op regisseur Makoto Shinkai. Het gigantische succes van zijn voorganger, Your Name (2016), zorgt ervoor dat de verwachtingen voor zijn nieuwe aanwinst hoog liggen. 

Weathering with You vergelijken met de kwaliteit van eerdergenoemde film is oneerlijk, aangezien de lat hiervoor onwijs hoog ligt. Beoordelen we de film zelfstandig is deze op meerdere gebieden zeer indrukwekkend. Het liefdesverhaal is soms wat te melodramatisch voor mijn smaak, maar de dromerige soundtrack en het prachtige kleurenspectrum dat is verwerkt in de adembenemende animaties maken een hoop goed. Opvallend aan de films van Shinkai is hun toewijding voor de kleine interacties en smallere momenten. Deze geven niet alleen diepgang aan het sympathieke koppel, maar zorgen er ook voor dat Tokio levendig en tastbaar wordt neergezet.

Mijn dank is groot aan de anime-industrie voor het in stand houden van handgetekende animatiefilms. Weathering with You ziet er beeldschoon uit op het witte doek. Een sprookjes-achtig liefdesverhaal met een vleugje fantasie dankzij het 'weermeisje'. Regen is nog nooit zo mooi geweest.

Cast: Kotaro Daigo Nana Mori Sei Hiraizumi Y√Ľki Kaji
Regie: Makoto Shinkai
Genre: Animatie Fantasie Buitenlands
Speelduur: 1:54 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Weathering With You:

Pluspunten

Prachtige handgetekende animatie, Liefdesverhaal met een interessant fantasie element, Kleurenspectrum, Dromerige soundtrack, Tokio mooi tot leven gebracht, Regen-animaties, Sympathieke personages

Minpunten

Soms te melodramatisch, Tikkeltje te lang

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Weathering With You met een 7,5 / 10.

7,5

Weathering With You is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

24 / 25 personen vinden deze recensie van Weathering With You nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Weathering With You
Relevante films binnen het genre Animatie
7
Recensie Mulan (1998)
7,3
Recensie Onward (2020)
7,3
Recensie Frozen 2 (2019)
8
Recensie Klaus (2019)
8
Recensie Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap (2019)
5,7
Recensie The Lion King (remake) (2019)