Vacation (2015)

Recensie Vacation  (2015)

Vacation recensie

Door Vince Christiaans op
Rusty Grisworld (Ed Helms) stapt in de voetsporen van zijn vader en neemt zijn vrouw (Christina Applegate) en twee zonen (Skyler Gisondo & Steele Stebbins) mee op een road trip naar het attractiepark Walley World.

Vacation is zowel een vervolg op, als een reboot van Harold Ramis’ klassieke komedie National Lampoon’s Vacation uit 1983. Deze moderne versie volgt de grote lijnen van zijn voorganger en slaagt erin zichzelf genoeg te onderscheiden. Je krijgt nooit het gevoel dat je naar een slap aftreksel zit te kijken.

Ed Helms volgt Chevy Chase op als de prutsende patriarch die zijn gezin meesleept op een reis door de VS. Hij komt er goed vanaf, al zijn er maar weinig acteurs die de maniakale energie van Chevy in zijn glorietijd kunnen evenaren. Gelukkig wordt Helms geholpen door komedieveteraan Christina Applegate en zijn twee ‘zoons’. Vooral de jongste spruit (Steele Stebbins) werkt met zijn sadistische ingevingen geregeld op de lachspieren. 

Onderweg komen de Griswolds veel bekende sterren tegen die de meest kleurrijke bijrollen vertolken. (Charlie Days manisch-depressieve watersportinstructeur is een absoluut hoogtepunt.) De humor in Vacation loopt uiteen van vulgaire gekkigheid tot absurde slapstick. Natuurlijk is niet elke grap een succes, maar door het enorme aantal zie je de missers maar wat graag door de vingers. Dit alles maakt Vacation tot een heerlijk avondje schuddebuiken. 

Cast: Ed Helms Christina Applegate Skyler Gisondo Steele Stebbins
Leslie Mann Chevy Chase Beverly D’Angelo Charlie Day
Chris Hemsworth
Regie: Jonathan Goldstein John Francis Daley
Genre: Komedie
Speelduur: 1:39 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Vacation :

Pluspunten

Leuke humor, Absurde situaties, Grappige cast, Hilarische bijrollen, Gastrollen voor Beverly D'Angelo en Chevy Chase, Leuke referenties naar Spielbergs Duel

Minpunten

Niet elke grap is raak, Erg trouw aan het origineel

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Vacation met een 7 / 10.

7

Vacation is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

36 / 36 personen vinden deze recensie van Vacation nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Vacation
Relevante films binnen het genre Komedie
4
Recensie Space Jam: A New Legacy (2021)
4,5
Recensie Fast & Furious 9 (2021)
7,5
Recensie Mijn Vader is een Saucisse (2021)
5
Recensie Mandibules (2021)
7,3
Recensie Luca (2021)
5
Recensie Tom & Jerry (2021)