Touch Me Not

2018

4
Recensie Touch Me Not (2018)

In Touch Me Not documenteert filmmaker Adina Pintilie drie mensen die ieder voor zich te kampen hebben met een blokkade op intimiteit. In deze film volgen we Laura, Tómas en Christian in hun zoektocht te breken met deze remming en omgang met intimiteiten.

Touch Me Not is door op 17 november 2018 beoordeeld met een 4 / 10.

Touch Me Not maakt indruk in de wijze waarop de filmmaker de kijker meeneemt in haar gesprekken. Doordat zij zowel in woord en beeld geen details wenst te verbergen, word je als kijker in de zeer persoonlijke ruimte van de hoofdpersonen betrokken. Dit heeft echter een dubbel effect. De puurheid en rauwheid maakt de kijker in bepaalde mate emotioneel verbonden tot de karakters. Diezelfde rauwheid kan op momenten tegelijkertijd een weerzin opwekken, waardoor je je als kijker misplaatst voelt om in dezelfde 'ruimte' te bevinden.

Het centrale thema van intimiteit wordt op alle niveaus gevoed. Via Adina volgen we de hoofdpersonages langs gesprekken, therapeutische sessies en surrealistisch ogende situaties in hun reis te breken met patronen en om blokkades te verwijderen.

Dit gezegd hebbende, biedt Touch Me Not beperkt context, of vanuit welke behoefte dit project is ontstaan. Daarnaast had de film in de editing aanzienlijk korter gekund, wat het tempo en de concentratie ten goede was gekomen. Een aardige interviewer bewijst hiermee nog niet per definitie een goede documentairemaker te zijn.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Touch Me Not:

Pluspunten Touch Me Not

Rauw, Persoonlijk

Minpunten Touch Me Not

Te lang, Beperkte functie, Structuur van een documentaire

Over Touch Me Not

Regie

Adina Pintilie

Cast

Laura BensonTómas LemarquisChristian Bayerlein

Genre

Drama

Thema

Erotiek

Taal

Engels

Duur

2:03 uur

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Touch Me Not nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series