Toni Erdmann

2016

10
Recensie Toni Erdmann (2016)

De vader van Ines staat plots voor de deur. Ze zit niet op hem te wachten, maar hij is volhardend. Hinderlijke als hij is, weet Winfried langzaam het hart van zijn dochter voor zich te winnen.

Toni Erdmann is door op 8 oktober 2016 beoordeeld met een 10 / 10.

Duitsers en humor gaan perfect samen, dat bewijst Toni Erdmann. Het is bewonderenswaardig hoe de makers een komedie kunnen maken van bijna 3 uur die volwassen is, nooit gaat vervelen en intelligent blijft.

Toni Erdmann gaat over het samenvoegen van twee groepen in de samenleving: een nuchtere arbeider zonder schaamte en neppe rijkelui. Die combinatie kan natuurlijk niet werken, maar is wel een prachtige bron voor de meest ongemakkelijke situaties.

‘Bewonderenswaardig hoe de makers een [perfecte] komedie kunnen maken van bijna 3 uur.’

De grappen zijn niet te tellen, Toni Erdmann zit er barstensvol mee. We volgen vader Winfried (Peter Simonischek) en dochter Ines (Sandra Hüller). Als je denkt dat het niet gekker kan, dan weet Winfried je wéér te verrassen. De meest memorabele momenten zijn die waarop Simonischek zelf zijn lach niet kan inhouden - het is oprecht en niet gescript.
De poster is prachtig en maakt nieuwsgierig, hij zegt weinig. Des te meer betekenis krijgt het artwork na het zien van de film - het toont één van de mooiste scènes van de film.

Ja, Toni Erdmann is een Duitse film. En ja, hij duurt bijna 3 uur. Maar ik verzeker je, je hebt nog nooit zo'n bizar grappige komedie gezien zónder flauw te zijn. Aanrader!

Te zien op Prime Video en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Toni Erdmann:

Pluspunten Toni Erdmann

Humor, Komisch, Grappig, Bizar, Ongemakkelijk, Volwassen, Intelligent, Peter Simonischek, Posterontwerp

Minpunten Toni Erdmann

-

Nuttige recensie

15 / 19 personen vinden deze recensie van Toni Erdmann nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies