Three Generations

2016

5
Recensie Three Generations (2016)

Ray (Elle Fanning) is een jongen die is geboren in het lichaam van een meisje. Hij woont samen met zijn moeder Maggie (Naomi Watts) en grootmoeder Dolly (Susan Sarandon). Wanneer Ray definitief besluit om een geslachtsverandering te ondergaan moet de familie leren om zijn keuze te accepteren.

Three Generations is door op 30 november 2016 beoordeeld met een 5 / 10.

Het onderwerp van Three Generations (originele titel: About Ray) is reuze interessant. Een drama over een transgender in een kritisch moment van zijn leven kan een zeer boeiende en emotionele kijkervaring opleveren. Daarom is het ook zo'n zonde dat het eindproduct niets meer is dan een ongemakkelijke combinatie van drama en komedie.

Het vreemde is dat Three Generations zich vooral richt op de strubbelingen van moeder Maggie (Watts) in plaats van Ray's levensveranderende keuze. Zijn verhaal wordt gereduceerd tot een aantal eindeloze montages die zijn belevingswereld niet verder uitdiepen.

Susan Sarandon en Linda Emond zorgen als een kibbelend koppel voor de luchtige noot. Het is alleen jammer dat ze worden voorzien van humorloze dialogen die meer thuishoren in flauwe tv-komedies zoals The Big Bang Theory en Two and a Half Men.

De problemen gaan nog meer schuren wanneer je stilstaat bij de acteerprestatie van Elle Fanning. Ondanks het beroerde script weet Fanning namelijk vaak genoeg de gevoelige snaar te raken. Maar helaas wordt haar sterke acteerwerk overschaduwd door een gebrekkige film en daardoor kan ik Three Generations niet volhartig aanraden.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Three Generations:

Pluspunten Three Generations

Interessant onderwerp, Sterke cast, Acteerprestatie Elle Fanning

Minpunten Three Generations

Onsamenhangend, Flauwe humor hoort niet thuis in dit verhaal, Weinig focus op Ray

Nuttige recensie

14 / 14 personen vinden deze recensie van Three Generations nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series