The Witches (2020)

Recensie The Witches (2020)

The Witches recensie

Door Gillan Wijngaards op
In 1967 gaat een jongen (Jahzir Bruno) bij zijn oma (Octivia Spencer) wonen als zijn ouders overlijden. Zij vertelt hem over het bestaan van heksen en ze gaan samen voor de veiligheid naar een lux hotel, waar op dat moment toevallig een hele delegatie heksen, onder leiding van de Opperheks (Anne Hathaway), aanwezig is.

De originele versie van The Witches, uit 1990, is een van de films die mij enigszins heeft getraumatiseerd toen ik hem keek toen ik jonger was. De versie die dertig jaar later uit zou komen, haalt het echter bij lange na niet bij het origineel.


The Witches is een kinderfilm en is dus ook nergens eng. Dat is geen probleem. Wat het echter ook niet is, is spannend. Het is een klassiek voorbeeld van 'waarom een remake?'. Er zijn wat interessante aanpassingen gedaan, zo zijn Bruno en zijn oma zwart en is er hier en daar wat sociaal commentaar te zien over de situatie van zwarte mensen in 1967, maar daar wordt verder niet bijster veel mee gedaan.

Octivia Spencer is een heerlijke actrice om naar te kijken, maar heeft vrij weinig te doen in deze remake. Alleen Anne Hathaway heeft een paar grappige momenten, maar ook haar bijdrage aan de film viel mij wat tegen. Ik had meer van haar rol verwacht, vooral gezien de iconische rol van Anjelica Huston in de 1990-versie. 

Nu blijf ik de film vergelijken met de originele versie en dat is misschien niet eerlijk. Maar als de heksen er in een film van dertig jaar geleden enger uitzien, dan gaat er iets mis. Dat 'iets' is hier de CGI. Alles, maar dan ook alles, is CGI. Van de jurk van Hathaway tot de pratende muizen (de muizen... laten we het hier niet over hebben). Ik wacht nog steeds op het moment dat hedendaagse blockbusters teruggaan naar practical effecten en CGI wat meer links laten liggen.
Cast: Anne Hathaway Octavia Spencer Stanley Tucci Chris Rock
Regie: Robert Zemeckis
Genre: Fantasie
Speelduur: 1:45 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Witches:

Pluspunten

Paar grappige momenten van Hathaway, Interessante aanpassingen aan het verhaal

Minpunten

De talenten van de cast worden niet benut, Niet spannend, Véél te veel CGI, De muizen, Voelt aan als een nodeloze remake

Beoordeling

Gillan Wijngaards beoordeelt The Witches met een 4 / 10.

4

The Witches is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 4 / 10.

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van The Witches nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Witches
Relevante films binnen het genre Fantasie
9,5
Recensie Petite Maman (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8,3
Recensie The Green Knight (2021)
7,2
Recensie Free Guy (2021)
7,5
Recensie The Suicide Squad (2021)
7,3
Recensie Jungle Cruise (2021)