The Rental (2020)

Recensie The Rental (2020)

The Rental recensie

Door Jordy Gomes op
Twee koppels huren een mooi huis voor een ontspannen weekendje weg. Terwijl de spanningen binnen de groep steeds hoger oplopen wordt ook opgemerkt dat iemand ze in de gaten houdt met camera's.

Deze horror/thriller is het regiedebuut van Dave Franco, het jongere broertje van acteur James Franco. Het is voelbaar dat Dave een affectie heeft voor het horrorgenre, terug te zien in zijn langzame opbouw en het sfeervolle gebruik van een afgelegen locatie. Helaas wilt hij teveel verhaalelementen tegelijk verwerken in dit overvolle plot, waardoor The Rental (2020) een vrij nietszeggende film wordt.


De opbouw is niks bijzonders, maar dit had wel kunnen uitlopen op een prima psychologische thriller. Met de focus op de twee koppels en de spanningen die zich langzaam aan het ontwikkelen waren. The Rental probeert echter drie films in één te zijn en voelt hierdoor niet aan als een samenhangend geheel. 

De drama en spanningen tussen de koppels had genoeg geweest, maar hier wordt nog een mysterie aan toegevoegd wat betreft de verborgen camera's in het huis en wie hun bespioneert. Ondertussen maken we tijdens de climax de omschakeling naar een standaard horror-slasher film. Er is een doorlopende lijn aanwezig die deze elementen aan elkaar probeert te naaien, maar het eind is gewoonweg snel, slordig en slecht uitgevoerd.

Het is te zien dat Dave Franco graag in het horrorgenre wilt spelen, maar ook hij gebruikt de clichés waar we zo graag vanaf willen stappen. Als we puur zijn regie bekijken is hier niks mis mee, een redelijk debuut, maar het verhaal valt langzaam in duigen. Voor de volgende keer mag er nog flink gesleuteld worden aan het schrijfwerk.

Cast: Alison Brie Dan Stevens Sheila Vand Jeremy Allen White
Regie: Dave Franco
Genre: Thriller Horror
Speelduur: 1:28 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Rental:

Pluspunten

Prima regiedebuut voor Dave Franco, Acteerwerk van de cast is overtuigend, Aantal mooie en sfeervolle shots, Opbouwende spanning binnen de groep begint goed..

Minpunten

..maar wordt ongedaan gemaakt door een overvolle tweede helft, Probeert teveel onderdelen tegelijk te verwerken in het plot, Niet samenhangend, Standaard horror clichés, Beetje een nietszeggende film, Wilt slimmer lijken dan de film daadwerkelijk is

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Rental met een 4,5 / 10.

4,5

The Rental is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 4,5 / 10.

Nuttige recensie

20 / 20 personen vinden deze recensie van The Rental nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Rental
Relevante films binnen het genre Thriller
7
Recensie The Devil All the Time (2020)
5,8
Recensie Antebellum (2020)
7,5
Recensie I’m Thinking of Ending Things (2020)
8,5
Recensie The  Birds (1963)
6
Recensie Relic (2020)
6,3
Recensie Unhinged (2020)