The Personal History of David Copperfield

2020

7,5
Recensie The Personal History of David Copperfield (2020)

Een volwassen David Copperfield staat in een theater voor een groot publiek en blikt terug op een turbulent leven. Als kind heeft David armoede, misbruik en ongelijkheid ervaren, maar niemand zou hem zijn idealistische, creatieve, impulsieve en liefdevolle karakter afpakken. Hij ontmoet veel unieke mensen die hem allen nieuwe inzichten, en vooral veel inspiratie, geven.

The Personal History of David Copperfield is door op 29 augustus 2020 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Het bijzondere aan deze verfilming van David Copperfield is dat dit een zeer frisse en moderne versie van het oude verhaal is. De eerste reden is de zogenoemde "colour-blind casting". Zo speelt Dev Patel, een Britse acteur met Indiase roots, de titelrol. Regisseur Iannucci heeft door deze aanpak volledig vrij kunnen casten en het resultaat is een frisse mix van acteurs die het hart van deze film vormen met vooral Tilda Swinton en Patel als uitblinkers.

Ook worden er innovatieve cinematografische keuzes gemaakt om deze film een 21ste-eeuwse toon te laten geven, bijvoorbeeld door het heden en verleden met elkaar te laten vermengen. Deze keuzes leveren originele, interessante, soms vervreemdende en vaak grappige scènes op, máár...

Het gevaar hierbij is dat de vorm soms belangrijker wordt dan de inhoud. Dit gebeurt op verschillende momenten: de experimentele manier van het verhaal vertellen, leidt dan eerder af dan dat het een toevoeging is aan de film.

David Copperfield is een boek van 624 pagina's en in deze film moet alles in 'slechts' 119 minuten gepropt worden, waardoor de film op momenten enigszins gehaast overkomt. Toch is er ruim genoeg om van te genieten. Iannucci heeft een vlot en grappig script geschreven en de acteurs maken het een waar feestje om naar te kijken.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Personal History of David Copperfield:

Pluspunten The Personal History of David Copperfield

Uitstekend geacteerd, Grappig, Oud en stoffig verhaal in een nieuw en modern jasje, Fraaie cinematografie

Minpunten The Personal History of David Copperfield

Sommige stukken voelen gehaast aan, Experimentele aanpak leidt soms af van het verhaal

Over The Personal History of David Copperfield

Regie

Armando Iannucci

Cast

Dev PatelHugh LaurieTilda Swinton

Genre

DramaKomedie

Thema

BiografieKostuumGoochelaars

Taal

Engels

Duur

1:59 uur

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van The Personal History of David Copperfield nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series