The Perfection

2019

6
Recensie The Perfection (2019)

De film vertelt het verhaal over muziek studentes Charlotte en Lizzie die samen een reis willen maken. Deze reis heeft echter gruwelijke gevolgen doordat niets is wat het lijkt.

The Perfection is door op 19 juni 2019 beoordeeld met een 6 / 10.

Het plot van de film draait om de gebeurtenissen binnen een muziekschool en dit heeft een verfrissende originaliteitsfactor. Maar toch brengt de film een bepaalde lading van gruwelijkheid met zich mee waardoor het genre 'horror' wat geforceerd aanvoelt. Er zijn een aantal verrassende wendingen in de film waardoor de nieuwsgierigheid van de kijker geprikkeld blijft, maar de wendingen lijken zich tegen het einde van de film te herhalen. Angst wordt vervangen door gore-achtige scènes, maar dat zet het verhaal rondom de muziekschool wel weer kracht bij.

Na de eerste ontmoeting tussen Charlotte en Lizzie lijken de meiden al snel op romantisch vlak interesse in elkaar te hebben. Zij besluiten samen een reis te maken, maar Charlotte heeft andere plannen dan Lizzie en de gebeurtenissen escaleren van kwaad tot erger. Allison Williams en Logan Browning zetten beiden een sterke acteerprestatie neer dat in de laatste scène van de film tot een climax komt. Sommige keuzes van de personages voelen onnatuurlijk aan, maar door deze keuzes komen zij wel in de situaties terecht die goed voer zijn voor een horror-thriller.

Het verhaal en de voortgang komen soms ondoordacht over, maar dit wordt vergeven doordat er sprake is van een goede angstaanjagende factor.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Perfection:

Pluspunten The Perfection

Goede wendingen in het verhaal, Horror in hedendaagse tijd, Goed acteerwerk

Minpunten The Perfection

Herhaling tegen het einde van de film, Soms onsamenhangend

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van The Perfection nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series