The Peanut Butter Falcon

2019

8,5
Recensie The Peanut Butter Falcon (2019)

Zak heeft het syndroom van Down en heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Onderweg komt hij Tyler tegen en besluiten ze samen verder te gaan richting doel.

The Peanut Butter Falcon is door op 6 december 2019 beoordeeld met een 8,5 / 10.

The Peanut Butter Falcon is onvervalste feel good. Nog lang na het zien van de film voel je een vleugje geluk als je denkt aan Zak (Zack Gottsagen) en Tyler (Shia LaBeouf).
De één heeft een doel, de ander is zoekende in het leven. Ze openen elkaars ogen en brengen elkaar levenswijsheid bij. Overal is de tegenstelling duidelijk zichtbaar, maar gaandeweg groeien de twee naar elkaar toe. Een proces van verandering tijdens een road trip - over voornamelijk water. Mooie momenten tussen twee aanstaande vrienden, vaak erg komisch.

‘Ze openen elkaars ogen en brengen elkaar levenswijsheid bij.’

Shia LaBeouf zoals je hem kent, helemaal één met zijn rol. Eerst afstandelijk, dan al snel maatjes zonder te kleineren. Hij wordt die harde, directe vriend waar je wat aan hebt. De chemie tussen Gottsagen en LaBeouf voelt goed. Je ziet dat er tussen de twee een niet gespeelde vriendschap is ontstaan. Tyler laat Zak - en vooral begeleidster Eleanor (Dakota Johnson) - zien dat Zak prima zelfstandig keuzes kan maken.
En die liefde tussen Tyler en Eleanor zie je al mijlenver aankomen, maar voelt toch lekker.

The Peanut Butter Falcon is geen moment langdradig, soms zelfs iets te vlot in vertelling. En komt die gedroomde worstelmatch ervan? Hoe dan ook is de finale de kers op de taart.

Te zien op Netflix, Prime Video, Pathé Thuis en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Peanut Butter Falcon:

Pluspunten The Peanut Butter Falcon

Feel good, Zack Gottsagen, Shia LaBeouf, Vriendschap, Niet kleineren, Zelfstandig worden, Humoristisch, Ontknoping

Minpunten The Peanut Butter Falcon

-

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van The Peanut Butter Falcon nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series