The Lion King [2019] (2019)

Recensie The Lion King [2019] (2019)

The Lion King [2019] recensie

Door Jordy Gomes op
Leeuwenkoning Mufasa (James Earl Jones) leert zijn zoon Simba alles over het Koningschap, maar de jaloerse broer van de koning, Scar (Chiwetel Ejiofor), heeft zijn eigen snode plannen.

Alleen al in 2019 verschenen er remakes voor Dumbo, Aladdin en nu voor The Lion King. Deze 'vernieuwde' versies van geliefde animatiefilms hebben allemaal één ding met elkaar gemeen; ze weten nooit het origineel te evenaren, laatst staan te overtreffen. 


Werp een blik op de trailers van deze nieuwe Lion King en je kijkt je ogen uit. Hoe realistisch de dieren tot leven zijn gebracht met CGI-effecten is wonderbaarlijk en verdient alle lof. Het is ongelooflijk om te bedenken dat niet alleen de dieren, maar ook de bomen, grassprieten, rotsen, etc. zijn vormgegeven in een computer. Deze waanzinnige realisme toont aan wat computereffecten kunnen bereiken anno 2019 en is absoluut indrukwekkend, maar uiteindelijk werkt dit in de film zijn nadeel. 

De intense kleuren, het hoge energiegehalte, de emotie op de gezichten van de dieren, de creatief opgevoerde liedjes, dit alles is niet meer aanwezig in deze remake. Op schaamteloze wijze wordt shot voor shot en bijna tekst voor tekst alles gekopieerd uit het origineel, zonder enige toegevoegde waarde of interessante veranderingen. 

Wat de vraag met zich meebrengt, waarom? Waarom zijn deze remakes noodzakelijk als er toch geen nieuwe draai aan gegeven wordt, zoals wel nog gebeurde bij Maleficent (2014) of The Jungle Book (2016). Deze regelrechte kopieën tonen de creatieve armoede die Disney de laatste jaren hanteert in hun producties.

The Lion King (2019) is één keer een kijkje waard voor het visuele en technische aspect, maar daarbuiten is dit een zielloze remake dat aantoont hoe Disney alleen geïnteresseerd is in het verdienen van geld. Zelfs als dat ten koste gaat van de kwaliteit van hun films.

Cast: Donald Glover Seth Rogen Chiwetel Ejiofor Billy Eichner
James Earl Jones Keegan-Michael Key Alfre Woodard John Kani
John Oliver Florence Kasumba Eric André JD McCrary
Shahadi Wright Joseph Beyoncé Knowles-Carter
Regie: Jon Favreau
Genre: Drama Fantasy
Speelduur: 1:58 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Lion King [2019]:

Pluspunten

Fantastisch realistische CGI-effecten, Prima stemmencast, Humor van Timon & Pumbaa, Openingsscène van Circle of Life blijft sterk (aangezien we de dieren hier niet zien praten)

Minpunten

Dankzij de onwijs realistische effecten is er weinig emotie aanwezig bij de dieren, Kopieert schaamteloos bijna alles shot voor shot en tekst voor tekst van het origineel, Onnodige kleine toevoegingen die er alleen zijn om de speelduur te verlengen, Liedjes worden saai en eentonig neergezet, Kleurloos, Zielloos, Emotieloze ervaring

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt The Lion King [2019] met een 5 / 10.

5

The Lion King [2019] is door 5 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,6 / 10.

Nuttige recensie

20 / 22 personen vinden deze recensie van The Lion King [2019] nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Lion King [2019]
Relevante films binnen het genre Drama
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)
8
Recensie Annette (2021)