The Lego Batman Movie (2017)

Recensie The Lego Batman Movie (2017)

The Lego Batman Movie recensie

Door Vince Christiaans op
Om indruk te maken op Batman (Will Arnett) bedenkt The Joker (Zach Galifianakis) een plan om de grootste schurken aller tijden los te laten in Gotham City. Nu is het aan Batman en zijn geadopteerde zoon Dick Grayson (Michael Cera) om de stad te redden.

Als er één superheld te serieus wordt genomen dan is het Batman. Dit is de reden waarom zijn portrettering in The Lego Movie (2014) zo goed werkte. In zijn eigen film komt de zelfingenomen superheld erachter dat Gotham City niet alleen op hem hoeft te rekenen. 

Hiermee volgt The Lego Batman Movie het voorbeeld van zijn voorganger, want naast het guitige gevoel voor humor maakt deze animatiefilm ook gebruik van sterke verhaalvertelling. Daarnaast blijft de animatie verbazen. Het is nog altijd net alsof je oude speelgoeddoos tot leven is gekomen.

De film gaat speels om met het kleurrijke verleden van de geliefde held. Alle hoogte- en dieptepunten uit zijn 78 jaar lange carrière passeren de revue. Van Adam Wests melige tv-serie tot Batman & Robin (1997). Zelfs recente missers zoals Batman v. Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad worden op de hak genomen. 

Kortom, The Lego Batman Movie is de beste Batman-film sinds The Dark Knight (2008). Bovendien worden filmliefhebbers getrakteerd op bijrolletjes voor hun favoriete filmschurken. We zien niet alleen een Lego-versie van Voldemort, maar ook van Sauron, The Creature From The Black Lagoon, The Daleks én zelfs Gremlins!

Cast: Will Arnett Rosario Dawson Michael Cera Ralph Fiennes
Zach Galifianakis
Regie: Chris McKay
Genre: Animatie Familie Superhelden Actie 3D
Speelduur: 1:40 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Lego Batman Movie:

Pluspunten

Leuk verhaal, Mooie animatie, Melige humor, Veel referenties naar Batmans verleden en andere films, Sterke stemmencast, Leuk voor alle leeftijden

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt The Lego Batman Movie met een 8 / 10.

8

The Lego Batman Movie is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,2 / 10.

Nuttige recensie

14 / 14 personen vinden deze recensie van The Lego Batman Movie nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Lego Batman Movie
Relevante films binnen het genre Animatie
7,3
Recensie Onward (2020)
7,5
Recensie Weathering With You (2020)
7,3
Recensie Frozen 2 (2019)
8
Recensie Klaus (2019)
8
Recensie Shaun het Schaap: Het Ruimteschaap (2019)
5,6
Recensie The Lion King [2019] (2019)