The Green Inferno (2015)

Recensie The Green Inferno (2015)

The Green Inferno recensie

Door Rick Schuttinga op
Het vliegtuig van een groep jonge Amerikaanse milieuactivisten stort neer in de Amazone. De jongeren moeten alles op alles zetten om niet in handen te komen van een oeroude kannibalen stam, maar of dat lukt.

Horror is niet voor iedereen weggelegd. En dan heb je nog het subgenre Horror Gore. De selecte doelgroep wordt plots aanzienlijk kleiner. The Green Inferno is zo'n gore horrorfilm.

Eli Roth heeft nooit het doel voor ogen gehad kwaliteit te leveren. En dat is geen schande, je gaat immers naar The Green Inferno om overdreven horror te zien. Maar zelfs in zo'n eenvoudige opdracht faalt de film compleet.
Je zou denken dat een grote groep jongeren gaat zorgen voor een flinke stoofpot, maar voor een horrorfilm over kannibalen zijn maar bar weinig kooksessies te zien.

Het script (ook van Roth) is mank aan alle kanten. Er komen scènes voorbij zonder enige toegevoegde waarde. Neem de scène met een zakje wiet en een compleet stoned dorp. Of het diarree moment - want ja, een poepgrap mag natuurlijk niet ontbreken. Het kan niet erger? Toch wel, als één van de hoofdpersonages plots begint te masturberen. Het dieptepunt is hiermee definitief bereikt.

Hoofdrolspeelster Lorenza Izzo is trouwens de vrouw van Roth. Het geeft een idee van de samenstelling van de cast. De Peruaanse stam acteert voor het eerst in een film en levert de beste prestatie in The Green Inferno. Dat zegt genoeg.

Cast: Lorenza Izzo Ariel Levy Daryl Sabara Kirby Bliss Blanton
Sky Ferreira
Regie: Eli Roth
Genre: Horror
Speelduur: 1:40 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Green Inferno:

Pluspunten

-

Minpunten

Lange intro (45min.), Weinig kooksessies, Script, Irrelevante wendingen, Cast, Slechte kwaliteit, Willekeurige gebeurtenissen, Raakt kant noch wal

Beoordeling

Rick Schuttinga beoordeelt The Green Inferno met een 0,5 / 10.

0,5

The Green Inferno is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 0,5 / 10.

Nuttige recensie

10 / 10 personen vinden deze recensie van The Green Inferno nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Green Inferno
Relevante films binnen het genre Horror
7
Recensie The  Twilight Zone: The Movie (1983)
7,5
Recensie Freaky (2020)
6
Recensie The Dark and the Wicked (2020)
7
Recensie His House (2020)
6
Recensie Kadaver (2020)
8
Recensie The Haunting of Bly Manor (2020)