Jesse Gryson

Jesse Gryson Voormalig filmrecensent

The Forest (2016)

Recensie The Forest (2016)

The Forest recensie

Door Jesse Gryson op
The Forest vertelt het verhaal van Sara Price, wiens zus enkele dagen geleden verdween in Aokigahara Forest in Japan (aan de voet van Mt. Fuji). In dit bos bevinden zich (hoe kan het ook anders) duistere krachten die je kunnen aanzetten tot zelfmoord. Sara gaat op zoek naar haar zus in het bos, met alle gevolgen van dien...

The Forest heeft een zeer interessante premise, dat is zeker. Het bos in Japan bestaat echt en er zijn inderdaad vele zelfmoorden gebeurd. De locals wijden dit aan geesten die in het bos ronddwalen. Dit op zich is al interessanter dan het gros van de horrorfilms tegenwoordig volgens mij. In de juiste handen kon dit een spannende genrefilm zoals Japanse klassiekers (alhoewel de remakes ook niet slecht zijn) The Grudge en The Ring worden, maar dat vult tegenwoordig geen cinemazalen meer. 


Wat we in de plaats krijgen, is een clichématig product dat traag op gang komt en het nalaat om interessant te worden. Verschillende keren zat ik naar het scherm te kijken en was ik gefrustreerd omdat het echt leek alsof ze een spannend plot hebben ingewisseld voor zogenaamde jumpscares: de luide schrikmomenten waarbij de muziek je aantoont wanneer je precies bang hoort te zijn. Dit is lui, en het toont maar weer eens aan dat gemakkelijk geld overwint tegen originaliteit.

Ik heb het gevoel dat Natalie Dormer (bekend van Game of Thrones) haar best heeft gedaan met haar prestatie, maar dat er simpelweg geen redden meer aan was. Een gemiste kans om een mooi eerbetoon aan Japanse horror te maken.

Cast: Natalie Dormer Taylor Kinney Yukiyoshi Ozawa Eoin Macken
Regie: Jason Zada
Genre: Horror
Speelduur: 1:34 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Forest:

Pluspunten

Interessant concept

Minpunten

clichématige uitwerking

Beoordeling

Jesse Gryson beoordeelt The Forest met een 5 / 10.

5

The Forest is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

6 / 7 personen vinden deze recensie van The Forest nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van The Forest
Relevante films binnen het genre Horror
7
Recensie Malignant (2021)
6,5
Recensie Candyman (2021)
6,3
Recensie The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)
7
Recensie Twilight Zone: The Movie (1983)
7
Recensie The Call (2020)
6
Recensie The Dark and the Wicked (2020)