The Dark Tower

2017

6,5
Recensie The Dark Tower (2017)

The Dark Tower vormt het middelpunt van alle werelden. De scherpschutter Roland (Idris Elba) heeft gezworen om de toren te beschermen tegen The Man In Black (Matthew McConaughey), maar dan raakt de begaafde jongen Jake (Tom Taylor) betrokken in deze eeuwigdurende strijd.

The Dark Tower is door op 15 augustus 2017 beoordeeld met een 6,5 / 10.

Het is zover. Stephen King's The Dark Tower ziet eindelijk het witte doek. De unieke boekenreeks put inspiratie uit verschillende genres, waaronder westerns, sciencefiction, horror en fantasy. Daarnaast verbindt deze epos bijna elk verhaal dat King ooit heeft geschreven.

Het was dus een flinke uitdaging voor regisseur Nikolaj Arcel om dit alles te vatten in één coherente film. Toch brengt hij het er redelijk goed van af door er geen rechtstreekse verfilming van te maken, maar een samenvoeging van de meest traditionele verhaallijnen uit de boeken.

Hierdoor wordt de film een verrassend alledaagse introductie tot de wereld van The Dark Tower. Prima voor nieuwkomers, maar voor fans is deze beknopte verfilming even interessant als frustrerend. Wellicht had de film beter gewerkt als de pilotaflevering voor een nieuwe Netflix-serie.

Helaas lijken de filmmakers hun zelfvertrouwen te hebben verloren. Zonde, want deze boekenreeks verdient meer dan een veilige verfilming. Maar gelukkig is The Dark Tower geen totale misser. De film bevat genoeg sterktes in de vorm van een boeiende mythologie, bekwame actie, McConaughey's schurk en de vader-zoon relatie tussen Roland en Jake.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van The Dark Tower:

Pluspunten The Dark Tower

Acteerwerk Tom Taylor, Idris Elba en Matthew McConaughey, Actie, Vormgeving van de wereld, Muziek Tom Holkenborg, Veel geinige knipoogjes naar andere Stephen King verhalen, Goede inleiding voor de boeken

Minpunten The Dark Tower

Uitstraling van een tv-serie, Afgeraffeld einde, Veilige en oppervlakkige verfilming

Nuttige recensie

23 / 24 personen vinden deze recensie van The Dark Tower nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series